fb

Makaron sojowy 250g

Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,90 zł 4.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Skład: zielony groszek, fasola mung. Przechowywać w suchym miejscu.

Charakterystyczny chiński makaron, w Polsce zwany zwyczajowo sojowym. Wyrabiany jest z mąki otrzymanej z zielonej fasolki (mung) i zielonego groszku. Masę składającą się z mączki i wody przeciska się przez specjalne sita do kotła z gorącą wodą, a po chwili wyjmuje i suszy rozwieszone na sznurach, zwykle na powietrzu. Podczas zanurzania we wrzątku jego cienkie nitki stają się niemalże przezroczyste. Wrzucony potem do rozgrzanego woka lub na patelnię sztywnieje i przybiera kształt ptasiego gniazda. Makaron ten prawie nie posiada własnego smaku. Najczęściej smaży się go (stir-fry) z dodatkami, gdyż dobrze wchłania ich smak.

Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej lub smażonej potrawy. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma.

Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl