Makaron orkiszowy razowy ŚWIDEREK BIO 400g Babalscy
Opis
SKŁADNIKI mąka orkiszowa* zmielona na kamiennych żarnach, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 2,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 71,2 g w tym cukry: 3 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 11,5 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przchowywać w suchym i przewiewnym miejscu.