fb
Darmowa dostawa
Płatności online

Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g Dary Natury

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,50 zł 10.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Sposób przygotowania

Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. 
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika

 

Wartość odżywcza w 100g
Zawartość podstawowych składników w suchej masie:
Sód 17 mg/kg, Potas 4500 mg/kg, Fosfor 730 mg/kg, Wapń 740 mg/kg, Magnez 340 mg/kg, Błonnik 16,8%, Białko 4,1%, Kwasy tłuszczowe 5,1%, Sole
mineralne 1,2%, Węglowodany 72,8%
Wartość energetyczna:
322 kcal/ 100g, 1355kJ/ 100g

 

 

Masz pytania?
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Klub Słoneczko

rabat

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl