Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g Dary Natury

Opis
Sposób przygotowania
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika
Wartość odżywcza w 100g
Zawartość podstawowych składników w suchej masie:
Sód 17 mg/kg, Potas 4500 mg/kg, Fosfor 730 mg/kg, Wapń 740 mg/kg, Magnez 340 mg/kg, Błonnik 16,8%, Białko 4,1%, Kwasy tłuszczowe 5,1%, Sole
mineralne 1,2%, Węglowodany 72,8%
Wartość energetyczna:
322 kcal/ 100g, 1355kJ/ 100g