Mąka z topinamburu bezglutenowa BIO 500g Dary Natury
Dostępność:
duża ilość
Cena:
11,70 zł
11.70

Opis
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia..
Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Specyficzny smak topinambura dobrze współgra z grzybami, pestkami słonecznika, jagnięciną, rybami, serem kozim, warzywami kapustnymi, większością ziół, a nawet w odważniejszych zestawieniach z owocami takimi jak cytryna czy morela. Obróbka termiczna wydobywa z topinambura intensywny smak
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki: