Mąka z pszenicy durum (SEMOLINA) BIO 500 g Bio Planet
Opis
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor.
Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.
SKŁADNIKI mąka z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.