Mąka z płaskurki bio 400g NIRO
Opis
Uzyskana z płaskurki mąka jest jakościowo nawet lepsza niż mąka orkiszowa. Znakomicie nadaje się do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak.
Mąka z płaskurki znakomicie nadaje się do wypieku chleba, herbatników, ciastek, makaronu czy też piwa. We Włoszech, ziarna płaskurki stanowią składnik tradycyjnej zupy.
Składniki: mąka z płaskurki* (100%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal;
Tłuszcz: 2 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany: 61 g;
w tym cukry: 1,6 g;
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13 g;
Sól: 0,0004 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Alergeny:
Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, owsa*, orkiszu*.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.