Mąka z kasztanów jadalnych BIO 250 g Viands
Opis
Owoce kasztanu jadalnego to kilka orzechów ukrytych w kolczastej pokrywie. Świeże mogą być spożywane na surowo. Ususzone można zjeść po obróbce termicznej (pieczone, gotowane…), starte na mąkę lub pastę a nawet w postaci kompotu.
Kasztan występuje w wielu wersjach i jest naprawdę smaczny. Ma słodkawy smak, dzięki temu mąka z kasztanów nadaje ciastom smaczny i ciekawy smak.
Kasztany jadalne są bezglutenowe, są źródłem błonnika i minerałów - potasu, wapnia i magnezu.
Ze względu na swoje walory smakowe mąka z kasztanów została ponownie wykorzystana przez piekarzy, cukierników i kucharzy. Najczęściej stosowana do naleśników, makaronów, kruchych ciasteczek i jako dodatek do ciast i chleba.
Składniki: Kasztany jadalne 100% z upraw ekologicznych.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.