Mąka z ciecierzycy BIO 400 g Bio Planet
Opis
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem.
Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
SKŁADNIKI mąka z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz - 5,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 44 g w tym cukry - 2,3 g
Białko - 19 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.