Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ekologiczna mąka pszenna "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych.
Mąka żytnia chlebowa to Podlaska Mąka Ekologiczna. Pochodzi z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej.
Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.
SKŁADNIKI Mąka żytnia chlebowa typ 720, ekologiczna 100%.
SPOSÓB UŻYCIA Idealnie nadaje się do wypieku chleba żytniego jasnego.
Mąka orkiszowa typ 550 otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Również do przygotowywania naleśników lub do zagęszczania zup i sosów.
Orkisz to dawna odmiana pszenicy, zawiera duże ilości białka (jego zawartość wynosi od 13 do 17 %), witaminy z grupy B, potas, fosfor, magnez oraz żelazo. Zawiera gluten pszenny. Orkisz jest odporny na trudne warunki pogodowe i glebowe, rośnie dobrze bez nawożenia, dzięki czemu nie został zmodyfikowany genetycznie ani nie wymaga nawozów sztucznych. Orkisz jest zbożem odpornym na choroby zbóż.
Mąka pełnoziarnista z ziaren orkiszu drobno mielona. Kraj pochodzenia: Czechy Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze do 25 stopni C i wilgotności względnej do 75%
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
SKŁADNIKI mąka orkiszowa typ 1850* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego "orzechowego" smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1305 kJ / 311 kcal Tłuszcz: 2,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 71,2 g w tym cukry: 3 g Sód: 0,001 g Błonnik: 7,6 g Białko: 11,5 g ZALECANE WARUNKI PRZEHCOWYWANIA Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal Tłuszcz - 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 62 g w tym cukry - 1,0 g Białko - 12 g Sól - 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1616 kJ / 382 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g Węglowodany - 70 g w tym cukry - 6,8 g Błonnik - 11 g Białko - 15 g Sól - 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.