Menu

        

Rabat 5 procent

przelewy24

Mąka Z ŻOŁĘDZI bezglutenowa BIO 500 g - DARY NATURY

Dostępność: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

 

SKŁADNIKI
prażone i mielone żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1355 kJ (322 kcal)

kwasy tłuszczowe 5,1%

węglowodany 72,8%

białko 4,1%

błonnik 16,8%

sole mineralne 1,2%

sód 17 mg

potas 4500 mg

fosfor 730 mg

wapń 740 mg

magnez 340 mg

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl