
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(794)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3501)
- kosmetyki(1010)
- dla dzieci i niemowląt(373)
- Produkty z naszego regionu(40)
- NA GRILLA(85)
- produkty słodzące(84)
- miody(41)
- dżemy i konfitury(103)
- mąki(142)
- bakalie(168)
- oliwy i oleje(178)
- masła orzechowe i inne(82)
- napoje roślinne(52)
- soki, napoje i syropy(239)
- makarony(151)
- płatki, musli i otręby(158)
- zboża i ziarna(109)
- strączkowe(59)
- ryże i kasze(87)
- kawy i herbaty(517)
- yerba(33)
- dania gotowe(231)
- pasty kanapkowe i smarowidła(76)
- coś na ząb(718)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(821)
- superfoods i suplementy(350)
- błonniki(28)
- algi, glony i grzyby(29)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(30)
- produkty dla zwierząt(36)
- środki czystości EKO i nie tylko(89)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(79)
- duże opakowania(72)
- POMYSŁ NA PREZENT(194)
- RÓŻNOŚCI(45)
- OKAZJE CENOWE(89)
Nowości
Promocje





















MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal Tłuszcz - 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 62 g w tym cukry - 1,0 g Białko - 12 g Sól - 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkty powiązane
Mąka żytnia razowa TYP 2000 BIO 1kg BABALSCY

Mąka żytnia świetnie nadaje się na chleb, ciężkie ciasta typu 'brownie' czy wprost do zrobienia żurku i zakwasu.
SKŁADNIKI mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 70,2 g w tym cukry: 2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 7 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Mąka orkiszowa jasna typ 550 BIO 1kg Bio Harmonie

Mąka orkiszowa typ 550 otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Również do przygotowywania naleśników lub do zagęszczania zup i sosów.
Orkisz to dawna odmiana pszenicy, zawiera duże ilości białka (jego zawartość wynosi od 13 do 17 %), witaminy z grupy B, potas, fosfor, magnez oraz żelazo. Zawiera gluten pszenny. Orkisz jest odporny na trudne warunki pogodowe i glebowe, rośnie dobrze bez nawożenia, dzięki czemu nie został zmodyfikowany genetycznie ani nie wymaga nawozów sztucznych. Orkisz jest zbożem odpornym na choroby zbóż.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista drobna 1kg Nominal

Mąka pełnoziarnista z ziaren orkiszu drobno mielona. Kraj pochodzenia: Czechy Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze do 25 stopni C i wilgotności względnej do 75%
Mąka orkiszowa TYP 700 BIO 1 kg Bio Planet

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Mąka orkiszowa GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg BABALSCY

SKŁADNIKI mąka orkiszowa typ 1850* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego "orzechowego" smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1305 kJ / 311 kcal Tłuszcz: 2,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 71,2 g w tym cukry: 3 g Sód: 0,001 g Błonnik: 7,6 g Białko: 11,5 g ZALECANE WARUNKI PRZEHCOWYWANIA Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO RAJ

SKŁADNIKI mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1616 kJ / 382 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g Węglowodany - 70 g w tym cukry - 6,8 g Błonnik - 11 g Białko - 15 g Sól - 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 500g Bio Planet

OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Bułka tarta razowa 250g Bio Raj

OPIS Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.
Mąka gryczana razowa BIO 500 g BABALSCY

Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski. Spożywanie mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej uznawane jest za bardzo korzystne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g - BIO RAJ

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.
Mąka pszenna razowa TYP 2000 BIO 1kg BABALSCY

Doskonała do wypieku chleba, domowych ciast ciężkich lub do dodawania do innych mąk.
SKŁADNIKI mąka pszenna razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1320/330
Tłuszcz: 1,2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 70,1 g w tym cukry: 2 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 9,2 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Mąka pszenna razowa typ 2000 BIO 1kg Bio Planet

OPIS Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
Mąka żytnia razowa BIO typ 2000 1 kg BIOLIFE

Czuj zdrowie i energię przez cały rok wybierając ekologiczne nieprzetworzone produkty marki BIO LIFE! Mąka żytwnia razowa to Podlaska Mąka Ekologiczna. Pochodzi z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej.
Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.
SKŁADNIKI Mąka żytnia razowa typ 2000, ekologiczna 100%.
SPOSÓB UŻYCIA Idealnie nadaje się do wypieku chleba żytniego razowego.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1288/ kcal 304
Tłuszcz 0
Kwasy 0,3
Węglowodany 64
Cukry 1,6
Białko 7,8
Sól 0,13
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO PLANET

Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO RAJ

SKŁADNIKI mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1362 kJ / 323 kcal Tłuszcz - 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 61 g w tym cukry - 10 g Błonnik - 13 g Białko - 9,5 g Sól - 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Soczewica brązowa BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.
Mąka pszenna razowa typ 2000 BIO 1kg Bio Raj

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.