
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3887)
- kosmetyki(1232)
- dla bezglutenowców(630)
- dla dzieci i niemowląt(447)
- Produkty z naszego regionu(38)
- produkty słodzące(77)
- miody(39)
- dżemy i konfitury(107)
- mąki(122)
- bakalie(175)
- oliwy i oleje(161)
- masła orzechowe i inne(96)
- napoje roślinne(105)
- soki, napoje i syropy(239)
- makarony(198)
- płatki, musli i otręby(183)
- zboża i ziarna(107)
- strączkowe(57)
- ryże i kasze(88)
- kawy i herbaty(526)
- yerba(54)
- dania gotowe(274)
- pasty kanapkowe i smarowidła(126)
- coś na ząb(748)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(855)
- superfoods i suplementy(333)
- błonniki(28)
- algi, glony i grzyby(22)
- probiotyki(15)
- olejki zapachowe i eteryczne(45)
- środki czystości EKO i nie tylko(104)
- nawozy i preparaty(12)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(100)
- karma dla zwierząt EKO(22)
- duże opakowania(58)
- POMYSŁ NA PREZENT(241)
- RÓŻNOŚCI(80)
- OKAZJE CENOWE(102)
Nowości
Promocje














Len złoty (siemie lniane) nasiona 1 kg Vitafarm






Opis
Siemię lniane to inaczej nasiona lnu.
Len złocisty warto przed spożyciem zmielić, ponieważ w tej postaci jest lepiej przyswajalny, jednak najlepiej robić to każdorazowo tuż przed posiłkiem, aby len złoty nie stracił cennych właściwości.
Mielony len złocisty to przede wszystkim posypka do wszelkich dań: na kanapki, do sałatki, do zupy, do sosu – nie ma tu żadnych ograniczeń. W małej ilości złote siemię lniane nie zdominuje posiłku, ale wzbogaci go o błonnik, minerały i zdrowe tłuszcze.
Skład: len złocisty 100%
Produkty powiązane
Len mielony BIO 250g Bio Planet

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Polecamy jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Len złoty BIO 400g Bio Planet

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Siemię lniane mielone 500g Smakosz

Zmielone siemię lniane można dodać do każdej potrawy, nawet do ciast i bułeczek. Bywa również używane jako substytut jajka w wypiekach dla osób nie mogących ich spożywać.
Mąka z LNU BIO 400 g Bio Planet

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka lub panierka.
Len złoty BIO 1 kg Bio Planet

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Len brązowy (siemię lniane) BIO 5 kg HORECA

Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 1 kg BIO PLANET

Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Siemię lniane złociste 500g Olvita

Siemię złociste jest odmianą lnu charakteryzującą się lepszym składem chemicznym od lnu brązowego. W swym składzie zawiera m.in.: cynk, witaminy E i z grupy B, błonnik, NNKT, flawonoidy, lignany, a także cenne aminokwasy.
Zastosowanie: jako dodatek do wypieków, zup, sosów, musli, jogurtu, zupy mlecznej.
Len brązowy (SIEMIĘ LNIANE) BIO 400 g - BIO PLANET

Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem.
Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Nasiona brokuła na kiełki 20 g

Kiełki brokuła są pikantne w smaku, doskonale nadają się do surówek i kanapek.
Nasiona rzeżuchy na kiełki 80g Diet-Food

Spożywanie kiełków pieprzycy - czyli rzeżuchy - ma korzystny wpływ na wygląd włosów, cery i paznokci, pobudza przemianę materii, wydzielanie soku żołądkowego, działa moczo- i żółciopędnie oraz krwiotwórczo.
W starożytnej Europie rzeżucha wykorzystywana była do celów leczniczych jako środek pobudzający, poprawiający urodę i regulujący zaburzenia tarczycy. Zawiera duże ilości jodu i innych pierwiastków mineralnych.
Nasiona rzeżuchy wydzielają duże ilości oleju, dlatego najlepiej rośnie ona na ligninie. Możliwa jest także hodowla w kiełkownicy. Kiełki rzeżuchy są doskonałym dodatkiem do jajek, sałatek, zup czy serów.
CHIA - nasiona szałwi hiszpańskiej BIO 1 kg Bio Planet

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
UWAGA dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczki).
CHIA- nasiona szałwii hiszpańskiej BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
UWAGA dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczki).
Nasiona amarantusa 500g Szarłat

Nasiona amarantusa to produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jest naturalnie bezglutenowy, dlatego może być stosowany w diecie chorych na celiakię.
Nasiona amarantusa świetnie sprawdzą się jako dodatek do pieczywa, ciastek, ciast, zup, kotletów itp. Ze względu na zawartość skrobi wyroby z udziałem nasion amarantusa powinny być poddane obróbce termicznej (gotowaniu, pieczeniu, duszeniu, smażeniu).
Skład: nasiona amarantusa.
Nasiona Chia 1kg Vitafarm

Nasiona Chia (szałwia hiszpańska) zawierają duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 (stężenie ok. 60%, czyli 6 razy więcej niż w mleku).
Nasiona Chia 200g Vitafarm

Chia (salvia hispanica) pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety.
Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy.
Nasiona Chia 500g Vitafarm

Chia (salvia hispanica) pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety.
Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy.
Nasiona fasolki mung na kiełki 160g Diet-Food

Po wykiełkowaniu kiełki fasolki są chrupiące i zarazem delikatne, w smaku przypominające młody groszek. Wykorzystuje się je przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej. Kiełki fasoli mung stanowią bogate źródło wielu niezbędnych substancji odżywczych i witalnych, w tym błonnika. Powinny więc wzbogacać nasz jadłospis, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Doskonale komponują się zarówno na zimno, jak i na ciepło w różnego typu sałatkach i potrawach bazujących na makaronie. Podawać je można także z ryżem, w zapiekankach i jako lekki dodatek do wiosennych kanapek.
Nasiona konopi łuskane BIO 200g Bio Planet

Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz.
Nasiona lucerny (alfalfa) na kiełki 80g

Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E
Składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, krzem, cynk, sód, miedź, mangan, siarka, selen
Inne: fitoestrogeny, lecytyna, chlorofil, beta-karoten, saponiny, błonnik, białko (42%)
Nasiona pokrzywy BIO 50 g Dary Natury

Nasiona pokrzywy doceniano już w starożytności. Obecnie nasiona pokrzywy świetnie sprawdzają się jako dodatek do wypieków, warzywno- owocowych koktajli i sosów. W kosmetyce cenione również jako naturalny peeling.
Nasiona rzodkiewki na kiełki 80g

Kiełki w smaku przypominają korzeń rzodkiewki, można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek.
Są łatwe do wyhodowania, a ponadto chronią inne kiełki przed pleśnią. Warto więc dorzucić kilka nasion rzodkiewki do innych nasion w naszej hodowli.
Len brązowy (siemię lniane) BIO 400g Bio Raj

Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Len złoty BIO 400g Bio Raj

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Len mielony BIO 350 g BIO PLANET

Len mielony uzyskiwany jest z nasion lnu brązowego i znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.
Polecamy jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Siemię lniane złote mielone odtłuszczone 400g OlVita

Siemię lniane mielone zawiera białko, rozpuszczalny i nierozpuszczalny błonnik pokarmowy, lignany, kwas fenolowy, flawonoidy, lecytynę, witaminy z grupy B i E. W siemieniu lnianym mielonym jest tylko 9% tłuszczu, dlatego jest mniej kaloryczne i pozbawione oleistego posmaku. Błonnik zawiera ok. 30 % substancji śluzowych, które osłaniają przewód pokarmowy przed substancjami drażniącymi i działaniem czynników szkodliwych.
Len mielony 400 g Oleofarm

Len mielony marki Oleofarm uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu.