rabat

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Kaszotto z grzybami i natką pietruszki 200 g Dania Babci Zosi

130408_5903776002092.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena: 6,40 zł 6.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kaszotto z grzybami i natką pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.

SKŁADNIKI PRODUKTU kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.

SPOSÓB UŻYCIA 1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

kJ 1448

kcal 346

Tłuszcz 6,7g

Kwasy 0,4g

Węglowodany 64g

Cukry 4,6g

Białko 12g

Sól 1,02g

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl