przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Kaszotto z dynią i jarmużem 200 g Dania Babci Zosi

130407_5903776002085 (1).jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena: 6,40 zł 6.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kaszotto z dynią i jarmużem to świetna propozycja dla fanów jesiennych smaków. Dynia rozpływa się w ustach i nadaje potrawie kremową, jedwabistą konsystencję. Wyjątkowy, delikatny smak świetnie uzupełnia jarmuż określany jako jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. W połączeniu z jęczmienną kaszą pęczak stanowią idealną propozycję na pyszny i zdrowy obiad. Przygotowane na patelni w 20 minut kaszotto wystarczy na dwie pełne porcje.

SKŁADNIKI PRODUKTU Kasza jęczmienna pęczak 73%, dynia suszona 9,5%, pestki dyni 6,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), płatki drożdżowe, jarmuż suszony 1,5%, sól morska, natka pietruszki, czosnek, gałka muszkatołowa, papryka wędzona, pieprz cayenne, pieprz czarny.

SPOSÓB UŻYCIA 1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

kJ 1409

kcal 337

Tłuszcz 5,6g

Kwasy 0,2g

Węglowodany 65g

Cukry 9,7g

Białko 11g

Sól 0,94g

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl