Kaszotto z burakami i pestkami z dyni 200 g Dania Babci Zosi

130406_5903776002078.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,45 zł 6.45
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kaszotto - polska wersja risotta, której podstawą są rodzime kasze, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Kasza to bogate źródło witamin i składników odżywczych. Z odpowiednio dobranymi składnikami, aromatycznymi przyprawami i gęstym sosem tworzy pyszny i sycący posiłek. Kaszotto z burakami i pestkami dyni to połączenie niepalonej kaszy gryczanej białej z soczystymi burakami, botwinką i chrupiącymi pestkami dyni. Zawartość opakowania wystarczy przygotować na patelni w 20 minut. Kaszotto świetnie smakuje także z dodatkiem sera koziego lub orzechów włoskich.

SKŁAD PRODUKTU Kasza gryczana biała 75%, pestki dyni 6%, burak suszony 4%, botwinka suszona 2,5%, pomidor suszony 2,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, jarmuż suszony 1%, czosnek, natka pietruszki, pieprz cayenne, pieprz czarny.

SPOSÓB UŻYCIA 1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)

kJ 1449

kcal 356

Tłuszcz 9,1g

Kwasy 0,6g

Węglowodany 53g

Cukry 3,1g

Białko 15g

Sól 1,2g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl