Kaszotto z burakami i pestkami z dyni 200 g Dania Babci Zosi






Opis
Kaszotto - polska wersja risotta, której podstawą są rodzime kasze, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Kasza to bogate źródło witamin i składników odżywczych. Z odpowiednio dobranymi składnikami, aromatycznymi przyprawami i gęstym sosem tworzy pyszny i sycący posiłek. Kaszotto z burakami i pestkami dyni to połączenie niepalonej kaszy gryczanej białej z soczystymi burakami, botwinką i chrupiącymi pestkami dyni. Zawartość opakowania wystarczy przygotować na patelni w 20 minut. Kaszotto świetnie smakuje także z dodatkiem sera koziego lub orzechów włoskich.
SKŁAD PRODUKTU Kasza gryczana biała 75%, pestki dyni 6%, burak suszony 4%, botwinka suszona 2,5%, pomidor suszony 2,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, jarmuż suszony 1%, czosnek, natka pietruszki, pieprz cayenne, pieprz czarny.
SPOSÓB UŻYCIA 1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1449
kcal 356
Tłuszcz 9,1g
Kwasy 0,6g
Węglowodany 53g
Cukry 3,1g
Białko 15g
Sól 1,2g