Kasza manna z samopszy BIO 400g Niro
Opis
Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.
Na dodatek kasza manna z pszenicy samopszy - posiada wszystkie jej cenne walory - obfituje w białko, zawiera niewystępujące w pszenicy czy też orkiszu aminokwasy - fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę, a także świetnie smakuje - z lekko orzechową nutką.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji) Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
SKŁADNIKI Pełnoziarnista kasza manna z pszenicy samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal
Tłuszcz: 3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 9 g
Białko: 15 g
Sól: 0,003 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.