Kasza manna z plaskurki BIO 400 g Niro
Opis
Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.
Kasza manna z pszenicy płaskurki jest lekkostrawna, ale jednocześnie - dzięki większej ilości błonnika i β-glukanów - świetnie rozgrzewa wraz z poranną porcją śniadaniową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji) Odmierzamy 250 ml mleka, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
SKŁADNIKI Pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 61 g w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,004 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.