Kasza BULGUR BIO 500 g Naturavena
Opis
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
SKŁADNIKI ekologiczna kasza bulgur z PSZENICY durum 100 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 58 g w tym cukry 0,4 g
Błonnik 18 g
Białko 12 g
Sól 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.