Karamela wegańska o smaku kokosowo-waniliowej krówki BIO 150g Ekoflorka
Opis
SKŁADNIKI nierafinowany cukier trzcinowy*, syrop z ryżu brązowego*, ekstrakt z kokosa* (12%), maltodekstryna*, olej kokosowy*, inulina*, karob*, białko grochowe*, błonnik z akacji*, naturalny aromat waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS wegański cukierek typu krówka na bazie nierafinowanego cukru trzcinowego i syropu z ryżu brązowego. Zamiast mleka i masła krowiego zastosowano miąższ z kokosa oraz olej kokosowy. Dodatkowo jest wzbogacony naturalnym prebiotykiem - inuliną oraz karobem i wysoko przyswajalnym białkiem grochowym. Produkt bezglutenowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1796 kJ / 426 kcal
Tłuszcz: 12,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g;
Węglowodany: 76 g; w tym cukry: 70 g;
Białko: 2,9 g
Sól: 0,11 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, sezam, jaja, seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu od +2 do +20 stopni C.