JEŻYNA 80% - dżem bez dodatku cukru BIO 260 g Sad Danków

Opis
Pyszny dżem otrzymywany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph oraz pektyny.
Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców jeżyny idealnie komponuje się z naleśnikami, kaszkami i ciastami.
Utrwalony przez pasteryzację
UWAGA! Producent jest w trakcie zmieniania etykiet, które nieznacznie mogą się różnić od tych na zdjęciu.
SKŁADNIKI jeżyny*, koncentrat jabłkowy, pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 526 kJ / 124 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 27 g
w tym cukry - 23 g
Białko - 1,3 g
Sól - <0,01 g
Błonnik - 8,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.