Grzyby Shitake Ajitsuke połówki w słodkiej zalewie 500g
Opis
Grzyby Shiitake Ajitsuke w słodkiej zalewie z sosu sojowego, połówki, 500 g.
Marynowane na słodko grzyby Shiitake to idealny składnik sushi, sałatek w stylu orientalnym lub jako osobna przekąska. Stosowane do zup bulionowych w stylu chińskim lub japońskim (ramen, miso, dashi). Mięsistość a zarazem kruchość grzybów Shiitake sprawia, że dodane do potrawy staną się jej ciekawym urozmaiceniem, tudzież wiodącym składnikiem.
Grzyby Shiitake to najstarsze grzyby hodowane przez człowieka, w Azji uprawiane i cenione są od tysięcy lat.
Składniki: grzyby shiitake, woda, cukier, sos sojowy (soja, woda, mąka pszenica, sól), barwnik: karmel, wzmacniacz smaku: (E621), sól.
Wartość odżywcza / 100g:
wartość energetyczna 420kJ/100kcal,
tłuszcz 0,24g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06g),
węglowodany 23,9g (w tym cukry: 9,35g),
białko 3,4g,
sól 2,1g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.