Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mun (grzyby suszone) 100% Wartość energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 29,5 g w tym cukry - 0,2 g Błonnik - 41 g Białko - 11 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KŁADNIKI shiitake (grzyby suszone) 100% WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1259 kJ / 302 kcal Tłuszcz - 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g Węglowodany - 25 g w tym cukry - 3,7 g Białko - 20 g Sól - 0,03 g
Grzybki Enoki pochodzą z Japonii. Popularne są pod kilkoma nazwami: enoki, złote, grzyb zimowy i inne. Cechy charakterystyczne grzybków to delikatny, lekko słodki smak z wyczuwalną nutą orzechowo - owocową. Co ważne, uznaje się je za niezwykle zdrowe gdyż zawierają przeciwutleniacze, które korzystnie działają na organizm. Tak jak inne grzyby idealnie pasują do zup, sosów, mięs i wszelkich potraw duszonych. Można też dodawać je na surowo np. do sałatek.
Grzyby Shiitake Ajitsuke w słodkiej zalewie z sosu sojowego, połówki, 500 g.
Marynowane na słodko grzyby Shiitake to idealny składnik sushi, sałatek w stylu orientalnym lub jako osobna przekąska. Stosowane do zup bulionowych w stylu chińskim lub japońskim (ramen, miso, dashi). Mięsistość a zarazem kruchość grzybów Shiitake sprawia, że dodane do potrawy staną się jej ciekawym urozmaiceniem, tudzież wiodącym składnikiem.
Grzyby Shiitake to najstarsze grzyby hodowane przez człowieka, w Azji uprawiane i cenione są od tysięcy lat.
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.
Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.
Grzyb występujący pod wieloma nazwami mi. również trzęsak morszczynowaty, srebrne ucho, biała meduza. Właściwie nie ma smaku i aromatu. Ale chłonie smak i zapach z potrawy do jakiej go dodamy. Ma przyjemną, jędrną i chrupiącą konsystencję. W Chinach podaje się go na specjalne okazje. W Tajlandii dodaje się go do sałatek. Stosowany jest także w chińskiej medycynie a także w dermatologii jako zamiennik kwasu hialuronowego. Doskonały dodatek do sałatek, zup, sosów, wszelkiego rodzaju dań z makaronem oraz potraw przygotowanych na woku.
Przed użyciem namoczyć ok. 60 min. Uwaga - jeszcze zwiększy swoją objętość.
Składniki: grzyb biały suszony. Nie czyszczone, zanieczyszczenia nie wykluczone. po namoczeniu wypłukać
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1092 kJ / 261 kcal
Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 67 g w tym cukry: 0 g
Białko: 10 g
Sól: 0 g
Waga: 100 g
Cena:22,53 zł
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.