Galgant mielony BIO 40 g Lebensbaum
Opis
Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki. Już jedna szczypta galgantu zaostrza smak potrawy. Galgant posiada cytrynowy aromat. Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak. Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.
Pasuje do wołowiny, ryb, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów. Dzięki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywany jest "cudowną przyprawą"- polecany przez św. Hildegardę.
SKŁADNIKI galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.