Fasolka mung (Mungo) BIO 500g Probio
Opis
Ekologiczna fasola mung firmy Bio Harmonie to produkt bezglutenowy. Po ugotowaniu fasolkę mung można wykorzystać do przygotowania sałatek, zup, jako dodatek do dania głównego. Po zmieleniu nadaje się do przygotowania kotlecików mielonych, wegetariańskich klopsów oraz może stanowić bazę past do smarowania.
Zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg.
Przygotowanie: mung dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, moczyć w wodzie przez co najmniej 10-12 godzin. Następnie produkt ugotować w świeżej wodzie! Czas gotowania może być różny, ok. 30-40 minut. Posolić po ugotowaniu. Przechowywać w temperaturze do 20°C oraz wilgotności względnej poniżej 70%.
Średnia wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 347 kcal/1453 kJ
Białko: 23,8 g
Węglowodany: 46,3 g
Tłuszcz: 1,2 g
Produkt może zawierać sezam.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.