
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(861)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3243)
- żywność(2967)
- bez glutenu i EKO(468)
- napoje roślinne EKO(48)
- dla dzieci i niemowląt EKO(211)
- ryże i kasze EKO(78)
- miody EKO(27)
- kawy, herbaty i yerba EKO(380)
- produkty słodzące EKO(33)
- oliwy i oleje EKO(114)
- algi, glony i grzyby EKO(21)
- dżemy i konfitury EKO(81)
- dania gotowe EKO(111)
- bakalie EKO(140)
- pasty kanapkowe i smarowidła EKO(65)
- masło orzechowe EKO i inne(61)
- słodycze i przekąski EKO(442)
- mąki EKO(104)
- superfoods, błonniki i suplementy EKO(107)
- makarony EKO(140)
- dodatki do potraw, sosy i octy EKO(401)
- płatki, musli i otręby EKO(136)
- herbatki ziołowe BIO(213)
- zboża i ziarna EKO(67)
- soki, napoje i syropy EKO(182)
- strączkowe EKO(57)
- kosmetyki bio(132)
- środki czystości(45)
- inne(56)
- żywność(2967)
- kosmetyki(720)
- Smaki ORIENTU i nie tylko(115)
- dla dzieci i niemowląt(385)
- Produkty z naszego regionu(40)
- produkty słodzące(78)
- miody(48)
- dżemy i konfitury(102)
- mąki(144)
- bakalie(157)
- warzywa i owoce przetworzone(51)
- oliwy i oleje(176)
- masła orzechowe i inne(83)
- napoje roślinne(49)
- soki, napoje i syropy(220)
- makarony(161)
- płatki, musli i otręby(159)
- zboża i ziarna(101)
- strączkowe(51)
- ryże i kasze(74)
- kawy i herbaty(479)
- yerba(13)
- dania gotowe(208)
- pasty kanapkowe i smarowidła(75)
- octy i sosy(136)
- słodycze i przekąski(703)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(627)
- superfoods i suplementy(328)
- błonniki(27)
- algi, glony i grzyby(28)
- probiotyki(11)
- olejki zapachowe i eteryczne(28)
- kadziła i świece(18)
- produkty dla zwierząt(32)
- środki czystości EKO i nie tylko(65)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(141)
- duże opakowania(64)
- POMYSŁ NA PREZENT(153)
- RÓŻNOŚCI(43)
- OKAZJE CENOWE(77)
Nowości
Promocje














Fasolka biała JAŚ BIO 400g - Bio Planet
Opis
SKŁADNIKI
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkty powiązane
fasolka mung BIO 400g Bio Planet

Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Fasola Mung zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Fasolka adzuki bezglutenowa (puszka) BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI
fasolka adzuki* (60%), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Fasolka biała BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Fasolka pinto BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.
Fasolka mung (Mungo) BIO 500g Probio

Ekologiczna fasola mung firmy Bio Harmonie to produkt bezglutenowy. Po ugotowaniu fasolkę mung można wykorzystać do przygotowania sałatek, zup, jako dodatek do dania głównego. Po zmieleniu nadaje się do przygotowania kotlecików mielonych, wegetariańskich klopsów oraz może stanowić bazę past do smarowania.
Zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg.
Fasolka czarna BIO 500g Bio Planet

Skład: fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Fasolka adzuki BIO 400 g Bio Planet

Fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Zwana jest też czerwoną soją ze względu na bogactwo białka i aminokwasów - może więc z powodzeniem zastępować mięso w codziennej diecie.
Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Fasolka mung BIO 1 kg Bio Planet

Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Fasola Mung zawiera duże ilości łatwoprzyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Fasolka czerwona KIDNEY BIO 1kg Bio Planet

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasolka adzuki BIO 1 kg Bio Planet

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Fasolka biała BIO 500 g Bio Raj

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Fasolka czerwona KIDNEY BIO 500 g Bio Planet

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasolka w sosie pomidorowym bezglutenowa BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI fasola biała* (50%), woda, pomidory* (27%), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym, oparta na tradycyjnym przepisie brytyjskim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal;
Tłuszcz: 1,30 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g;
Węglowodany: 13,50 g; w tym cukry: 4,90 g;
Błonnik: 5,30 g;
Białko: 4,10 g;
Sól: 0,90 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chodnym miejscu.
Fasolka borlotti (puszka) BIO 400g La Bio Idea

OPIS Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg - BIO PLANET

SKŁADNIKI fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g Błonnik - 24 g Białko - 23 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Fasolka czerwona KIDNEY (puszka) BIO 400 g La Bio Idea

SKŁADNIKI czerwona fasola* 60 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 447 kJ / 113 kcal;
Tłuszcz: 0,40 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 15,0 g; w tym cukry:
Białko: 8,9 g;
Sól:
Fasolka zielona w zalewie BIO 340 g (185 g) Bio Planet

Fasolka zielona szparagowa może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.
Fasolka KIDNEY w zalewie w słoiku BIO 350 g (215 g) BIO PLANET

Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt sterylizowany
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg - HORECA

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Cukier trzcinowy jasny BIO 500g Bio Raj

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Mydło do rąk dla dzieci Jaśmin zapas 400 ml Yope

Regeneruje i działa przeciwzapalnie. Ma zapach radosny, kwiatowo-słodki - wywołuje uśmiech. Naturalny ekstrakt z kwiatów jaśminu uszczelnia barierę lipidową, dzięki czemu nawilża nie tylko naskórek, ale także głębsze warstwy skóry. Po myciu jest cudownie miękka i aksamitnie gładka w dotyku. Jeśli na jej powierzchni znajdują się stany zapalne lub podrażnienia, ekstrakt z kwiatów jaśminu, szybko je złagodzi i ukoi.
Składniki: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Isostearamide MIPA, Citric Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Extract, Glyceryl Laurate, Glycerin, Levulinic Acid, Parfum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
94% składników pochodzenia naturalnego oraz o niskim stopniu przetworzenia.
Płatki kukurydziane jasne BIO 200g Bio Raj

Ekologiczne płatki kukurydziane poddane procesowi prażenia stanowią idealny dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. Pyszne także jako samodzielna przekąska.
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg - HORECA

Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.