
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(795)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3506)
- kosmetyki(1027)
- dla dzieci i niemowląt(374)
- Produkty z naszego regionu(40)
- NA GRILLA(85)
- produkty słodzące(84)
- miody(41)
- dżemy i konfitury(103)
- mąki(142)
- bakalie(170)
- oliwy i oleje(176)
- masła orzechowe i inne(83)
- napoje roślinne(53)
- soki, napoje i syropy(240)
- makarony(151)
- płatki, musli i otręby(157)
- zboża i ziarna(107)
- strączkowe(59)
- ryże i kasze(87)
- kawy i herbaty(517)
- yerba(33)
- dania gotowe(232)
- pasty kanapkowe i smarowidła(76)
- coś na ząb(719)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(821)
- superfoods i suplementy(344)
- błonniki(28)
- algi, glony i grzyby(29)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(32)
- produkty dla zwierząt(36)
- środki czystości EKO i nie tylko(91)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(79)
- duże opakowania(71)
- POMYSŁ NA PREZENT(195)
- RÓŻNOŚCI(45)
- OKAZJE CENOWE(90)
Nowości
Promocje













Fasolka adzuki bezglutenowa (puszka) BIO 400g Amaizin
Opis
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* (60%), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,93 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkty powiązane
Ananas plastry (puszka) BIO 400 g Amaizin

Prawdziwy produkt ze Sri Lanki, znany ze swojego specyficznego kształtu, który zapewnia mu więcej słodkości w porównaniu do wyrobów z Południowej Afryki.
Produkt naturalny, bez dodatku cukru. Ananasy są cięte na kawałki i siekane ręcznie przez mieszkańców Sri Lanki.
Dzięki zawartości błonnika ananas jest doskonały przy odchudzaniu. Błonnik wspomaga procesy trawienne, usuwa toksyczne produkty przemiany materii, dzięki niemu mamy uczucie sytości.
Papier ryżowy bezglutenowy BIO 110 g Amaizin

Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków zwanych Banh Trang. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Papier ryżowy zanurzyć na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i zawinąć w rulon.
Chipsy kukurydziane SOLONE bezglutenowe BIO 150 g Amaizin

Delikatnie solone chipsy kukurydziane - bez glutenu.
Pasta kokosowa BIO 200 g Amaizin

Pasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa . Organiczne kokosy rosną na certyfikowanych plantacjach na Sri Lance.
Pasta kokosowa AMAIZIN ma prawdziwy smak kokosa. Może być użyta by wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych.
Sos salsa łagodny bezglutenowy BIO 260 g - Amaizin

SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy*, cebula*, ocet*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, zielona papryka*, skrobia ryżowa*, sól morska, czosnek*, mąka kukurydziana*, tamari* (soja*, sól morska), cebula w proszku*, kwas cytrynowy, drożdże*, maltodekstryna kukurydziana*, zioła i przyprawy* (zawiera seler*), (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sos salsa pikantny bezglutenowy BIO 260 g Amaizin

SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy*, ocet*, cebula*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, sos Tamari* (soja*, sól morska), mąka kukurydziana*, drożdże*, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, pieprz cayenne*, przyprawa curry* (zawiera gorczycę*), maltodekstryna kukurydzana*, zioła i przyprawy* (może zawierać seler*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Fasola czarna bezglutenowa (puszka) BIO 400g (240g) Amaizin

SKŁADNIKI
fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna - 365 kJ / 87 kcal;
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 12,4 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 6,5 g
Białko - 4,9 g
Sól - 0,93 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ananas KAWAŁKI w soku własnym BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI Ananas*, sok ananasowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz: 0,39 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 11,8 g w tym cukry: 11,5 g
Białko: 1,66 g
Sól: 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu, przechowywać w lodówce w szlanym lub plastikowym pojemniku przez maksymalnie 3-4 dni
Chipsy kukurydziane CHILI BEZGLUTENOWE BIO 75g Amaizin

SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (74%), olej słonecznikowy*, mieszanka chilli* (4%), (sól, papryka słodka*, czosnek*, cebula*, cukier*, kolendra*, chili*, kozieradka*, lubczyk* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna - 2009 kJ / 480 kcal
Tłuszcz - 21,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,2 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 17,2 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 2,2 g
Węglowodany - 62,8 g w tym cukry - 1,5 g
Białko - 6,7 g
Sól - 1,3 g
Chipsy kukurydziane o smaku PAPRYKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 75g Amaizin

SKŁADNIKI Mąka kukurydziana* (73%), olej słonecznikowy*, mieszanka paprykowa* (5%) (skrobia ryżowa*, sól morska, syrop glukozowy*, przyprawy*, cebula*, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt paprykowy) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna - 2009 kJ / 480 kcal
Tłuszcz - 21,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,2 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 17,2 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 2,2 g
Węglowodany - 62,8 g w tym cukry - 1,5 g
Białko - 6,7 g
Sól - 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Fasolka w sosie pomidorowym bezglutenowa BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI fasola biała* (50%), woda, pomidory* (27%), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym, oparta na tradycyjnym przepisie brytyjskim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal;
Tłuszcz: 1,30 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g;
Węglowodany: 13,50 g; w tym cukry: 4,90 g;
Błonnik: 5,30 g;
Białko: 4,10 g;
Sól: 0,90 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chodnym miejscu.
Soja konserwowa (puszka) BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI nasiona soi* (60%), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Gotowa do spożycia soja. Popularna od wieków w Chinach, ze względu na jej wartości odżywcze: wysoką zawartość błonnika oraz białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 442 kJ / 106 kcal;
Tłuszcz - 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 6,9 g w tym cukry - 1,7 g
Błonnik: - 8,3 g
Białko - 2,1 g
Sól - 0,68 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tortilla wraps BIO 240g Amaizin

SKŁADNIKI mąka pszenna* (66%), woda, olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, kwas: kwas mlekowy, sól morska, białko sojowe*, maltodekstryna*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, ekstrakt z ryżu*, glukoza*, dekstroza*, zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Słynna tortilla marki Amaizin. Idealna dla dzieci. 6 placków w paczce. Tortille mogą być wypełnione prawie wszystkim: różnymi rodzajami mięs, ryb, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać:
- patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund;
- piekarnik nagrzany do 200 st. C: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem przez 1 minutę;
- mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna - 1407 kJ / 334 kcal;
Tłuszcz - 9,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 51,9 g w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 9,1 g
Sól -1,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.
Chipsy kukurydziane solone bezglutenowe BIO 250 g Amaizin

SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (77%), olej słonecznikowy*, sól morska (0,8%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Chipsy kukurydziane solone bezglutenowe BIO 75 g Amaizin

Kukurydziane chipsy bezglutenowe z dodatkiem soli.
Precelki bezglutenowe 60 g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie, orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02%, co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Precelki marki Schar to produkt bezglutenowy.
fasolka mung BIO 400g Bio Planet

Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Fasola Mung zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Fasolka biała BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Fasolka pinto BIO 400g Bio Planet

Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.
Fasolka mung (Mungo) BIO 500g Probio

Ekologiczna fasola mung firmy Bio Harmonie to produkt bezglutenowy. Po ugotowaniu fasolkę mung można wykorzystać do przygotowania sałatek, zup, jako dodatek do dania głównego. Po zmieleniu nadaje się do przygotowania kotlecików mielonych, wegetariańskich klopsów oraz może stanowić bazę past do smarowania.
Zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg.
Fasolka czarna BIO 500g Bio Planet

Skład: fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Fasolka adzuki BIO 400 g Bio Planet

Fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Zwana jest też czerwoną soją ze względu na bogactwo białka i aminokwasów - może więc z powodzeniem zastępować mięso w codziennej diecie.
Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Fasolka mung BIO 1 kg Bio Planet

Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Fasola Mung zawiera duże ilości łatwoprzyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Fasolka czerwona KIDNEY BIO 1kg Bio Planet

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasolka adzuki BIO 1 kg Bio Planet

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Fasolka biała BIO 500 g Bio Raj

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Fasolka biała JAŚ BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Fasolka czerwona KIDNEY BIO 500 g Bio Planet

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasolka borlotti (puszka) BIO 400g La Bio Idea

OPIS Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg - BIO PLANET

SKŁADNIKI fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g Błonnik - 24 g Białko - 23 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Fasolka czerwona KIDNEY (puszka) BIO 400 g La Bio Idea

SKŁADNIKI czerwona fasola* 60 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 447 kJ / 113 kcal;
Tłuszcz: 0,40 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 15,0 g; w tym cukry:
Białko: 8,9 g;
Sól:
Fasolka zielona w zalewie BIO 340 g (185 g) Bio Europa

Fasolka zielona szparagowa może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.
Fasolka KIDNEY w zalewie w słoiku BIO 350 g (215 g) BIO PLANET

Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt sterylizowany
FASOLKA BIAŁA BIO 5 kg - HORECA

Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Makaron z czerwoną fasolą adzuki SPAGHETTI bezglutenowy BIO 200g Maxsport

Ekologiczny makaron spaghetti z czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg - HORECA

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.