Fasolka adzuki BIO 400 g Bio Planet
Opis
Fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Zwana jest też czerwoną soją ze względu na bogactwo białka i aminokwasów - może więc z powodzeniem zastępować mięso w codziennej diecie.
Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.