Czekolada na gorąco Michiru Chai Fair Trade BIO 250 g Pizca del Mundo

Opis
Czekolada na gorąco chai. Dla podróżujących palcem po mapie i prawdziwych zdobywców. Łączy w sobie słodycz cukru z afrykańskiej trzciny cukrowej, głębię naturalnego latynoskiego kakao, a do tego wspaniały korzenny aromat.
Nazwa czekolady pochodzi od pasma górskiego Michiru położonego w południowej części Malawi, w pobliżu miejsca produkcji trzciny cukrowej.
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych: Kavakiva (Wybrzeże Kości Słoniowej), Conacado (Dominikana), Cocabo (Panama); cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni: Kaleya (Zambia), Kasinthula (Malawi).
Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.
SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, kakao* 42%, naturalne korzenne aromaty (*certyfikowany składnik ekologiczny)