Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
Aromatyczne, pachnące czosnkiem liście zawierają dużo witaminy C, związki siarki, olejki eteryczne, mikroelementy oraz inne cenne substancje.
Zalecane są jako składnik wiosennych zup, sosów można je też dodawać do sałatek i kisić oraz marynować w oliwie, nadaje się doskonale jako posypka do kanapek, zapiekanek, itp..
Łagodna pasty curry jest szczególnie przydatna do przygotowania potraw indyjskich i ajurwedyjskich. Wystarczy dodać ją podczas gotowania i mamy gotowe smaczne curry.
Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry
Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu. Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu. Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Podawaj z ryżem. Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej słonecznej barwy.
Aby cieszyć się smakiem ciecierzotto ciecierzyca curry, wystarczy dolać gorącej wody i odczekać kilka minut. Ciecierzotto ciecierzyca curry – bez ciśnienia to pełnowartościowy posiłek na każdą porę dnia. Ciecierzotto ciecierzyca curry składa się głównie z ciecierzycy wraz dodatkiem przyprawy curry.
Danie Tofu curry składa się głównie ciecierzycy i tofu. Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B, a tofu charakteryzuje się wysoką zawartością białka, wapnia oraz fosforu. Dodatek imbiru, papryki, kurkumy i chili, sprawia, że danie wzbogacane jest aromatem i nutką Karaibów ;)
Curry jest tradycyjną indyjską mieszanką przypraw. Oryginalne indyjskie Curry posiada wiele zastosowań w kuchni. Używa się je w szczególności z ryżem, a także do mięsa, warzyw, sosów, potraw z jaj. Nadaje potrawom nie tylko wyjątkowy smak, ale także piękną, żółtą barwę.
Jest doskonałą przyprawą do potraw z drobiu, wieprzowiny i baraniny. Świetnie komponuje się również z rybami i owocami morza.
Cena:1,80 zł
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.