Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1kg Bio Planet
Opis
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne.
Cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz - 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 45 g, w tym cukry - 11 g
Błonnik - 17 g
Białko - 22 g
Sól - 0,06 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.