Rabat 5 procent

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Ciasto domowe z błonnikiem z agawy BIO 300 g Zdrowo Namieszane

5903317213079.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Cena: 11,35 zł 13,85 zł 11.35
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.

SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku*(2%), bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem

Wartość energetyczna: 1357 kJ/ 325 kcal

Tłuszcz: 18 g w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g

Węglowodany: 34 g w tym cukry: 9,4 g

Błonnik: 1,9 g

Białko: 6,7 g

Sól: 0,55 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANA

1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu)

2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)

3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego masła i dokładnie zmiksować

4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować

5. Gotową masę przelać do formy

6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)

7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut

Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl