
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(793)
- pieczywo(70)
- mąki(44)
- makarony(89)
- słodycze(138)
- dania gotowe i sosy(62)
- bakalie(14)
- płatki, musli i produkty śniadaniowe(33)
- sypkie - kasze, ryże itp.(20)
- dla dzieci(6)
- napoje roślinne(27)
- soki i napoje(9)
- przekąski słone(36)
- kiśle, budynie, galaretki(42)
- dodatki do potraw(25)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3505)
- kosmetyki(1023)
- dla dzieci i niemowląt(374)
- Produkty z naszego regionu(40)
- NA GRILLA(85)
- produkty słodzące(84)
- miody(41)
- dżemy i konfitury(103)
- mąki(142)
- bakalie(170)
- oliwy i oleje(178)
- masła orzechowe i inne(83)
- napoje roślinne(52)
- soki, napoje i syropy(239)
- makarony(151)
- płatki, musli i otręby(159)
- zboża i ziarna(109)
- strączkowe(59)
- ryże i kasze(87)
- kawy i herbaty(517)
- yerba(33)
- dania gotowe(231)
- pasty kanapkowe i smarowidła(76)
- coś na ząb(719)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(823)
- superfoods i suplementy(350)
- błonniki(28)
- algi, glony i grzyby(29)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(32)
- produkty dla zwierząt(36)
- środki czystości EKO i nie tylko(90)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(79)
- duże opakowania(72)
- POMYSŁ NA PREZENT(194)
- RÓŻNOŚCI(45)
- OKAZJE CENOWE(90)
Nowości
Promocje



















Ciasto Brownie bezglutenowe 300 g, CELIKO
Opis
Pyszne Ciasto Brownie bezglutenowe Celiko.
- znakomity, czekoladowy smak
- odpowiedni dla wegan
- łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 30 minut
Przepisy na wykonanie Brownie (także w wersji wegańskiej) - znajdziesz na opakowaniu.
Koncentrat ciasta bezlutenowego Brownie.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat, sól.
Może zawierać: mleko i ich pochodne.
Wartość odżywcza | w 100 g koncentratu: |
Wartość energetyczna: | 1556 kJ / 367 kcal |
Tłuszcz: | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
Węglowodany: | 82 g |
w tym cukry: | 52 g |
Błonnik | 6,0 g |
Białko: | 3,9 g |
Sól: | 0,48 g |
Produkty powiązane
Mix do wypieków ciast bezglutenowy 1000 g Balviten

Mieszanka bezglutenowa do wypieku rożnego rodzaju ciast, gofrów, naleśników.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast BIO 500g Probio

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CIAST
Składniki: Cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*,skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty, proszek do pieczenia*(skrobia kukurydziana*,substancje spulchniające [wodorowinian potasu,wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska
Mix C- Patisserie - Mąka bezglutenowa do wypieku ciast .1 kg Schär

Mąka bezglutenowa do wypieku ciast
- bez glutenu
- bez skrobi pszennej
- bez mleka
- bez jaj
- bez czekolady
Ciasto kruche bezglutenowe 200 g CELIKO

Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
SKŁADNIKI Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
SPOSÓB UŻYCIA Zgodnie z przepisem na opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1515/ kcal 362
Tłuszcz 0
Kwasy 0
Węglowodany 87
Cukry 26
Białko 1,7
Sól 0,01
Ciasto drożdżowe bezglutenowe 200 g,Celiko

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów. Produkt bezglutenowy. Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone (1,5%), sól. Może zawierać: soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe. Wartość odżywcza w 100 g koncentratu: Wartość energetyczna: 1496 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 20 g Białko: 1,5 g Sól: 0,27 g Masa netto: 200g
Ciastka kokosowe bezglutenowe BIO 150 g Naten

SKŁADNIKI mąka ryżowa*, miąższ kokosa tarty* 23%, margaryna* (masło shea*, olej słonecznikowy*, woda, sól, koncentrat soku z cytryny*), cukier trzcinowy jasny*, skrobia kukurydziana*, inulina z agawy*, mąka kokosowa* 5,2%, jaja*, skrobia ziemniaczana*, błonnik akacjowowy*, substancja spulchniająca: węglany amonu, emulgator: lecytyny słonecznikowe*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Hoops - ciastka z miodem bezglutenowe 220 g SCHAR

Pyszne, delikatnie chrupiące herbatniki z nutą miodową
Składniki: mąka kukurydziana, cukier, margaryna roślinna [tłuszcze i oleje roślinne w zmiennej proporcji
(wysoko oleinowy olej słonecznikowy, masło shea), woda, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
lecytyna słonecznikowa, sok cytrynowy, naturalne aromaty], skrobia ziemniaczana, jaja, miód 2% modyfikowana skrobia
kukurydziana, skrobia ryżowa, substancje spulchniające : węglan amonu, węglan sodu; sól, naturalny aromat
Może zawierać soje i łubin. BEZ LAKTOZY.
Ciastka z migdałami bezglutenowe BIO 180 g Naten

SKŁADNIKI jaja*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy jasny*, skrobia ziemniaczana*, miód*, syrop z tapioki*, syrop ryżowy*, skrobia kukurydziana*, migdały mielone* 3,5%, substancja spulchniająca: węglan sodu i fosforan wapniowy, emulgator: lecytyny słonecznikowe*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar* i guma ksantanowa, naturalny aromat migdałowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g CELIKO

Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku może służyć do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
SKŁADNIKI Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
SPOSÓB UŻYCIA Zgodnie z przepisem na opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1526 /kcal 365
Tłuszcz 0
Kwasy 0
Węglowodany 89
Cukry 32
Białko 0
Sól 0,01
Ciasteczka z czekoladą bezglutenowe 100 g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Herbatniki z czekoladą bezglutenowe to smaczna, słodka przekąska dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej. Smak herbatników w 100% odzwierciedla smak klasycznych herbatników.
Ciasteczka jaglane bezglutenowe 150g Natural

Z syropem ryżowym, bez mleka i jajek.
Skład: skrobia kukurydziana, mąka z sorgo, guma guar - substancja zagęszczająca, syrop ryżowy 8%, tłuszcz roślinny kokosowy nieutwardzony, masło shea, aromat, mąka jaglana 10%, mąka ryżowa, emulgator- lecytyna słonecznikowa.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Czechy.
Ciastka jaglane z żurawiną bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem żurawiny. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Owoce żurawiny suszonej są bogatym źródłem witaminy C, B1, B2, B3, B6, E, K, Na, K, P, Ca, Mg, Mn, Fe.
Ciasteczka z jabłkiem bezglutenowe BIO 100 g ZEMANKA

SKŁADNIKI mąka z czerwonej soczewicy*44,8%, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), nierafinowany cukier trzcinowy*, jaja*, suszone jabłka*3,6%, susz jabłkowy*2,7%, cynamon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1675kJ / 402kcal
Tłuszcz: 16 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany: 57 g; w tym cukry: 18,7 g;
Białko: 6 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do +25°C
Ciastka jaglane z czekoladą bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka czekoladowe z płatków jaglanych. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Dodatek czekolady wzbogaca głęboki smak ciasteczek
Ciastka jaglane z daktylami bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem daktyli. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Daktyle zawierają ważne dla nas pierwiastki: potas, magnez, fosfor i żelazo oraz witaminy: A, B1, B2, PP i błonnik.
Ciasteczka malinowe bezglutenowe BIO 100g Zemanka

Nie zawiera substancji spulchniających
Ciastka brownies z czekoladą i orzechami laskowymi bezglutenowe BIO 170 g Naten

SKŁADNIKI jaja*, cukier trzcinowy jasny*, czekolada gorzka* 13,5% (pasta kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, inulina z agawy*, kawałki ciemnej czekolady* 6,8% (pasta kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), skrobia z tapioki*, orzechy laskowe prażone siekane* 5%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól morska, substancja spulchniająca: węglan sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)