
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(772)
- pieczywo(64)
- mąki(45)
- makarony(85)
- słodycze(135)
- dania gotowe i sosy(61)
- bakalie(14)
- płatki, musli i produkty śniadaniowe(33)
- sypkie - kasze, ryże itp.(19)
- dla dzieci(7)
- napoje roślinne(27)
- soki i napoje(8)
- przekąski słone(34)
- kiśle, budynie, galaretki(41)
- dodatki do potraw(24)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3494)
- kosmetyki(923)
- dla dzieci i niemowląt(380)
- Produkty z naszego regionu(44)
- NA GRILLA(74)
- produkty słodzące(84)
- miody(53)
- dżemy i konfitury(102)
- mąki(137)
- bakalie(171)
- oliwy i oleje(178)
- masła orzechowe i inne(78)
- napoje roślinne(55)
- soki, napoje i syropy(236)
- makarony(150)
- płatki, musli i otręby(162)
- zboża i ziarna(112)
- strączkowe(60)
- ryże i kasze(84)
- kawy i herbaty(510)
- yerba(20)
- dania gotowe(226)
- pasty kanapkowe i smarowidła(66)
- coś na ząb(721)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(817)
- superfoods i suplementy(347)
- błonniki(27)
- algi, glony i grzyby(27)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(26)
- produkty dla zwierząt(35)
- środki czystości EKO i nie tylko(85)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(77)
- duże opakowania(70)
- POMYSŁ NA PREZENT(193)
- RÓŻNOŚCI(46)
- OKAZJE CENOWE(92)
Nowości
Promocje





















Ciastka jaglane z czekoladą bezglutenowe 175 g Irenki
Opis
Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka czekoladowe z płatków jaglanych. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Dodatek czekolady wzbogaca głęboki smak ciasteczek.
SKŁADNIKI PRODUKTU Płatki jaglane (62,1%), czekolada (10,9%) (cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, emulgator – lecytyna sojowa, środek aromatyzujący – wanilina), cukier, jaja, olej rzepakowy rafinowany, cukier waniliowy, sól.
SPOSÓB UŻYCIA Produkt gotowy do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 7,47g
Błonnik 3,04g
Cukry 19,66g
kcal 403
kJ 1684
Kwasy 1,04g
Sól 0,56g
Węglowodany 62,71g
Produkty powiązane
Chrupki kukurydziano-jaglane 75g

Chrupki jaglane to doskonała i zdrowa przekąska z powodzeniem zastąpi chipsy i inne równie niezdrowe przekąski. Skład: kasza kukurydziana 80%, kasza jaglana 20%
Ciasteczka jaglane bezglutenowe 150g Natural

Z syropem ryżowym, bez mleka i jajek.
Skład: skrobia kukurydziana, mąka z sorgo, guma guar - substancja zagęszczająca, syrop ryżowy 8%, tłuszcz roślinny kokosowy nieutwardzony, masło shea, aromat, mąka jaglana 10%, mąka ryżowa, emulgator- lecytyna słonecznikowa.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Czechy.
Płatki jaglane BIO 600 g Bio Planet

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Płatki jaglane BIO 300 g Bio Planet

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
CHRUPKI KUKURYDZIANO-JAGLANE SPIRALE BEZGLUTENOWE BIO 60 g - BIOMINKI

SKŁADNIKI grys kukurydziany* 70 %, kasza jaglana*30% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1622 kJ / 382 kcal Tłuszcz - 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 81 g w tym cukry - 1,1 g Błonnik - 2,7 g Białko - 8,9 g Sól < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym nienasłonecznionym miejscu.
Płatki jaglane BIO 200g Bio Raj

Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Ciastka jaglane z czarną porzeczką bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Owoce czarnej porzeczki charakteryzują się wysoką zawartością witaminy C i nadają ciastkom lekkiej kwaskowatości.
Ciastka jaglane z daktylami bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem daktyli. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Daktyle zawierają ważne dla nas pierwiastki: potas, magnez, fosfor i żelazo oraz witaminy: A, B1, B2, PP i błonnik.
Ciastka jaglane z żurawiną bezglutenowe 175 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem żurawiny. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Owoce żurawiny suszonej są bogatym źródłem witaminy C, B1, B2, B3, B6, E, K, Na, K, P, Ca, Mg, Mn, Fe.
Musli jaglane polskie owoce 300 g VIVI

Musli jaglane to wyjątkowa mieszanka płatków wzbogacona suszonymi owocami.Jest doskonałym źródłem błonnika.
Składniki:
płatki owsiane, płatki kukurydziane opiekane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, płatki jaglane, kasza jaglana preparowana, porzeczki, jabłka,morele, żurawina,śliwki
Ciastka owsiane 130 g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Ciastka owsiane bezglutenowe to smaczna, słodka przekąska dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej. Smak ciastek w 100% odzwierciedla smak klasycznej przekąski.
Ciastka owsiane z czekoladą 150 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Czekoladowe ciastka na bazie pełnoziarnistych płatków owsianych. Owies to supergwiazda wśród zbóż. To miano zawdzięcza zwartości znaczących ilości białka i beta-glukanów. Dodatkowo są naturalnym źródłem witaminy B1, witaminy E, magnezu i cynku oraz prawdziwa skarbnica manganu.
Ciastka owsiane z żurawiną 150 g Irenki

Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Ciastka na bazie pełnoziarnistych płatków owsianych z dodatkiem żurawiny. Owies to supergwiazda wśród zbóż. To miano zawdzięcza zwartości znaczących ilości białka i beta-glukanów. Dodatkowo są naturalnym źródłem witaminy B1, witaminy E, magnezu i cynku oraz prawdziwa skarbnica manganu. Owoce żurawiny suszonej są bogatym źródłem witaminy C, B1, B2, B3, B6, E, K, Na, K, P, Ca, Mg, Mn, Fe.
Ciastka owsiane z kokosem 150 g Irenki

Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Ciastka na bazie pełnoziarnistych płatków owsianych z dodatkiem wiórków kokosowych.
SKŁADNIKI PRODUKTU Płatki owsiane (47,2%), jaja, wiórki kokosowe (11,8%), cukier, olej rzepakowy, cukier waniliowy (cukier, naturalny aromat waniliowy), sól
SPOSÓB UŻYCIA Produkt gotowy do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 8,27 g
Błonnik 6,07 g
Cukry 16,07 g
kcal 465
kJ 1936
Kwasy 9,11 g
Sól 0,59 g
Węglowodany 54,29 g
Ciastka z sezamem BIO 80 g Ania

SKŁADNIKI sezam* 49%, mąka pszenna*, cukier*, masło*(z mleka), siemię lniane* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ciastka kokosowe bezglutenowe BIO 150 g Naten

SKŁADNIKI mąka ryżowa*, miąższ kokosa tarty* 23%, margaryna* (masło shea*, olej słonecznikowy*, woda, sól, koncentrat soku z cytryny*), cukier trzcinowy jasny*, skrobia kukurydziana*, inulina z agawy*, mąka kokosowa* 5,2%, jaja*, skrobia ziemniaczana*, błonnik akacjowowy*, substancja spulchniająca: węglany amonu, emulgator: lecytyny słonecznikowe*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
CIASTKA CZEKOLADOWE BIO 250 g - BOHLSENER MUEHLE

SKŁADNIKI
mąka pszenna* typ 1050, nierafinowany cukier trzcinowy*, nieutwardzony tłuszcz palmowy*, kawałki czekolady gorzkiej* (14%) (masa kakaowa*, nierafinowany cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*), kakao* 3%, syrop ryżowy*, wanilia Bourbon*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2051 kJ / 490 kcal
Tłuszcz: 22,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 62,3 g
w tym cukry: 29,6 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,22 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać migdały, orzechy, seler, sezam, jaja, mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamknięte w suchym i chłodnym miejscu
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast BIO 500g Probio

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CIAST
Składniki: Cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*,skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty, proszek do pieczenia*(skrobia kukurydziana*,substancje spulchniające [wodorowinian potasu,wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska
Mix C- Patisserie - Mąka bezglutenowa do wypieku ciast .1 kg Schär

Mąka bezglutenowa do wypieku ciast
- bez glutenu
- bez skrobi pszennej
- bez mleka
- bez jaj
- bez czekolady
Ciasto kruche bezglutenowe 200 g CELIKO

Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
SKŁADNIKI Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
SPOSÓB UŻYCIA Zgodnie z przepisem na opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1515/ kcal 362
Tłuszcz 0
Kwasy 0
Węglowodany 87
Cukry 26
Białko 1,7
Sól 0,01
Ciasto Brownie bezglutenowe 300 g, CELIKO

Pyszne Ciasto Brownie bezglutenowe Celiko.
- znakomity, czekoladowy smak
- odpowiedni dla wegan
- łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 30 minut
Ciasto drożdżowe bezglutenowe 200 g,Celiko

Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów. Produkt bezglutenowy. Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone (1,5%), sól. Może zawierać: soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe. Wartość odżywcza w 100 g koncentratu: Wartość energetyczna: 1496 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 20 g Białko: 1,5 g Sól: 0,27 g Masa netto: 200g
Hoops - ciastka z miodem bezglutenowe 220 g SCHAR

Pyszne, delikatnie chrupiące herbatniki z nutą miodową
Składniki: mąka kukurydziana, cukier, margaryna roślinna [tłuszcze i oleje roślinne w zmiennej proporcji
(wysoko oleinowy olej słonecznikowy, masło shea), woda, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
lecytyna słonecznikowa, sok cytrynowy, naturalne aromaty], skrobia ziemniaczana, jaja, miód 2% modyfikowana skrobia
kukurydziana, skrobia ryżowa, substancje spulchniające : węglan amonu, węglan sodu; sól, naturalny aromat
Może zawierać soje i łubin. BEZ LAKTOZY.
Ciastka z migdałami bezglutenowe BIO 180 g Naten

SKŁADNIKI jaja*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy jasny*, skrobia ziemniaczana*, miód*, syrop z tapioki*, syrop ryżowy*, skrobia kukurydziana*, migdały mielone* 3,5%, substancja spulchniająca: węglan sodu i fosforan wapniowy, emulgator: lecytyny słonecznikowe*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar* i guma ksantanowa, naturalny aromat migdałowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g CELIKO

Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku może służyć do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
SKŁADNIKI Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
SPOSÓB UŻYCIA Zgodnie z przepisem na opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1526 /kcal 365
Tłuszcz 0
Kwasy 0
Węglowodany 89
Cukry 32
Białko 0
Sól 0,01
Ciasteczka z czekoladą bezglutenowe 100 g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Herbatniki z czekoladą bezglutenowe to smaczna, słodka przekąska dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej. Smak herbatników w 100% odzwierciedla smak klasycznych herbatników.
Ciasteczka z jabłkiem bezglutenowe BIO 100 g ZEMANKA

SKŁADNIKI mąka z czerwonej soczewicy*44,8%, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), nierafinowany cukier trzcinowy*, jaja*, suszone jabłka*3,6%, susz jabłkowy*2,7%, cynamon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1675kJ / 402kcal
Tłuszcz: 16 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany: 57 g; w tym cukry: 18,7 g;
Białko: 6 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do +25°C
Ciasteczka malinowe bezglutenowe BIO 100g Zemanka

Nie zawiera substancji spulchniających
Ciastka brownies z czekoladą i orzechami laskowymi bezglutenowe BIO 170 g Naten

SKŁADNIKI jaja*, cukier trzcinowy jasny*, czekolada gorzka* 13,5% (pasta kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, inulina z agawy*, kawałki ciemnej czekolady* 6,8% (pasta kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), skrobia z tapioki*, orzechy laskowe prażone siekane* 5%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól morska, substancja spulchniająca: węglan sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)