
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(732)
- pieczywo(63)
- mąki(46)
- makarony(84)
- słodycze(119)
- dania gotowe i sosy(54)
- bakalie(16)
- płatki, musli i produkty śniadaniowe(36)
- sypkie - kasze, ryże itp.(19)
- dla dzieci(8)
- napoje roślinne(22)
- soki i napoje(8)
- przekąski słone(37)
- kiśle, budynie, galaretki(41)
- dodatki do potraw(19)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3136)
- kosmetyki(725)
- SMAKI ŚWIĄTECZNE(128)
- dla dzieci i niemowląt(358)
- Produkty z naszego regionu(39)
- produkty słodzące(74)
- miody(44)
- dżemy i konfitury(96)
- mąki(121)
- bakalie(147)
- oliwy i oleje(152)
- masła orzechowe i inne(66)
- napoje roślinne(49)
- soki, napoje i syropy(215)
- makarony(135)
- płatki, musli i otręby(145)
- zboża i ziarna(99)
- strączkowe(51)
- ryże i kasze(79)
- kawy i herbaty(457)
- yerba(9)
- dania gotowe(192)
- pasty kanapkowe i smarowidła(54)
- coś na ząb(673)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(716)
- superfoods i suplementy(325)
- błonniki(23)
- algi, glony i grzyby(26)
- probiotyki(10)
- olejki zapachowe i eteryczne(19)
- produkty dla zwierząt(37)
- środki czystości EKO i nie tylko(68)
- nawozy i preparaty(7)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(50)
- duże opakowania(65)
- POMYSŁ NA PREZENT(154)
- RÓŻNOŚCI(35)
- OKAZJE CENOWE(81)
Nowości
Promocje




Ciabatta (4x50g) 200g,Schar
Opis
Klasyczne pieczywo włoskie w wersji bezglutenowej. Biały chlebek wykonany z mąki kukurydzianej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaski. W języku włoskim ciabatta oznacza "kapeć" :) Z ciabatty wykonuje się kanapkę Panino. Chleb jest krojony poziomo a do kanapki dodaje się salami, szynkę, mięso, ser, itp. Panino podawane jest najczęściej na ciepło.
Alergrny: Produkt wolny od glutenu, pszenicy i laktozy.
Produkt bez konserwantów, bez dodatku mleka i jaj.
Składniki: skrobia kukurydziana, woda, mąka kukurydziana, włókno roślinne (psyllium), mąka ryżowa, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko SOJOWE, olej słonecznikowy, drożdże, sól, środek zakwaszający: kwas winowy, kwas cytrynowy. Może zawierać śladowe ilości łubinu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1019kJ/241kcal
- białko: 3,9g
- węglowodany: 46,0g w tym cukry: 2,7g
- tłuszcz: 3,0g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5g
- błonnik pokarmowy: 7,4g
- sól: 1,1g
Produkty powiązane
Chleb wieloziarnisty Pan Multigrano 250g/ Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Chleb wieloziarnisty , skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Chleb wieloziarnisty Schar świetnie odzwierciedla klasyczne pieczywo.
Chleb razowy Vollkornbrot 250g, Schar

Vollkornbrot to bezglutenowy ciemny chleb pełnoziarnisty (razowy) z ziarnami słonecznika. Chleb razowy zawiera większą ilość jakże cennego błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych od pieczywa jasnego. Idealny do kanapek, a przede wszystkim zdrowy. Produkt wolny od glutenu, pszenicy i laktozy. Produkt bez konserwantów, bez dodatku mleka, jaj i soi.
Chleb wiejski Pan Rustico bezglutenowy 250g /Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie, orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Pan Rustico to chleb wiejski, skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Pan Rustico świetnie odzwierciedla klasyczne wiejskie pieczywo.
Słodkie bułeczki bezglutenowe 200 g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Słodkie bułeczki to bezglutenowy produkt.
Chleb biały PanBlanco bezglutenowy 250g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy.
Pan Blanco to chleb biały, skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Produkt odzwierciedla jasne pieczywo klasyczne.
Bułka Mini Baguette (2x75g),150g, Schar

Bezglutenową mini bagietkę możemy zapiec z masłem i czosnkiem czyli tradycyjnie po polsku lub przygotować coś bardziej wyszukanego czyli włoską przekąskę Bruschetta. Skład: skrobia kukurydziana, zaczyn 19% (mąka ryżowa, woda), woda, syrop ryżowy, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa, olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, białko SOJOWE, cukier, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; drożdże; sól. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1130kJ/267kcal - białko: 2,9g. - węglowodany: 54,0g (w tym cukry 6,3g) - tłuszcz: 3,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g) - błonnik: 6,4g - sól: 0,88g
Chleb chrupki ciemny Knusperbrod Dunkel 125g, Schar

Chrupkie pieczywo kukurydziano - ryżowe to świetny zamiennik tradycyjnego chleba lub też snack między posiłkowy. Wersja ciemna wzbogacona została o mąkę teff (20%), mąkę gryczaną (10%) oraz błonnik z grochu. Pieczywo te posiada neutralny smak, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się z dodatkami słonymi, jak i słodkimi. Jest naturalnym substytutem pszennego chleba. Jest niskokaloryczny (0,1g tłuszczu i 18kcal/1 kromkę) i pasuje do diet redukcyjnych.
Chleb Pain Campagnard z nasionami 250g, Schar

Chleb Pain Campagnard z nasionami to chleb na zakwasie ryżowym a dzięki mące gryczanej sprawia, że chleb posiada przyjemny zapach i jest jeszcze zdrowszy. Chleb krojony jest na duże kromki, z których możemy przygotować pyszne kanapki.Chleb jest bardzo smaczny i pożywny. W smaku nie odbiega od tradycyjnego pieczywa, dzięki czemu osoby ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi mogą cieszyć się smakiem pysznego pieczywa.
Chleb biały Maestro Classic 300g/3 Schar

Składniki: skrobia kukurydziana, woda, zakwas 14% (mąka ryżowa, woda), skrobia ryżowa, syrop ryżowy, błonnik jabłkowy, olej słonecznikowy, mąka z prosa 2,7%, białko sojowe, mąka z quinoa 1,8 %, zagęszczacz: hydroksypropylo metyloceluloza, drożdże, sól, miód. Może zawierać śladowe ilości łubinu. BEZ LAKTOZY
Bułki Panini Cereal bezglutenowe BIO 165 g Schar

Ekologiczne, bezglutenowe bułki wieloziarniste. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Chleb gryczany bezglutenowy BIO 250 g Schnitzer

Gryczany, ekologiczny chleb bezglutenowy na naturalnym zakwasie gryczanym.
Chleb wieloziarnisty bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb wieloziarnisty, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb jasny kanapkowy bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb jasny, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb królewski z ziarnami bezglutenowy BIO 250g BALVITEN

Bezglutenowy chleb ziarnami na zakwasie, bez pszenicy, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika
Chleb z pełnego ziarnia bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb z ziaren, bez mleka, jajek oraz drożdży. Odpowiedni dla wegan. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb lniany ze słonecznikiem bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i sezamu.
Skład: siemię lniane* (62%), słonecznik* (28%), sezam naturalny*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Chleb lniany z kapustą kiszoną bezglutenowy BIO 70g Papagrin

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem kapusty kiszonej.
Mąka na chleb razowy MIX IT DUNKEL BEZGLUTENOWA 1KG - SCHÄR

Schar Rustic Gluten Free Mąka to zdrowa, bogata i wygodna mąka w użyciu. Idealny do zdrowej diety.
Składniki: Mąka lniana (12%), mąka gryczana (8%), skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, błonnik jabłkowy, cukier, otręby grochowe, mąka z nasion guar.
Chleb lniany suszony z cukinią bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem cukinii.
Skład: cukinia* (46%), cebula*, siemię lniane* (12%), pestki dyni*, sezam*, nasiona słonecznika*, kokos*, kminek*, czosnek*, sól morska (*certyfikowane składniki ekolog
Chleb lniany z cebulą i czosnkiem bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem cebuli i czosnku.
Chleb lniany suszony z pomidorami i bazylią bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem pomidora i bazylii.
Skład: siemię lniane* (86%), suszone pomidory* (6%), słodka papryka*, bazylia* (2%), szczypiorek*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba BIO 500g Probio

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA
Składniki
Skrobia kukurydziana*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, pestki dyni łuskane*, kminek łamany*, psyllium*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Mix B- Bread Mix.- bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 1kg Schär

Prosta i dobra. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe, bułki oraz bez rezygnacji z dobrego smaku. Nadaje się także do automatów do pieczenia chleba.
- bez glutenu
- bez skrobi pszennej
- bez mleka
- bez jaj
- bez czekolady
- bez soi
Zakwas chlebowy QUINOA w proszku bezglutenowy BIO 20g Bio Vegan

Wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba.
Mieszanka do wypieku chleba 5 ziaren BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

Najprostszy z możliwych chleb bezglutenowy do własnego wypieku - pełen ziaren, smaku i błonnika. Wystarczy wymieszac z wodą i voila!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
3. Mieszać ciasto do wyrobienia
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.
SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,3 g
Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz łubin.
Mieszanka do wypieku chleba Z ŻURAWINĄ bezglutenowa BIO 450 g Popcrop

Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba z dodatkiem żurawiny.
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa BIO 420 g Pięć Przemian

SKŁADNIKI płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

SKŁADNIKI mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej pełnoziarnistej z dodatkiem płatków owsianych i nasion bezglutenowa BIO 600 g Bauck Hof

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.