Chrzan Wasabi CN 1kg
Opis
Proszek z wodą mieszamy w takiej proporcji aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany - po 10 minutach uzyskuje pełnię smaku i aromatu.
Ponieważ naturalne Wasabi jest trudno dostępne i drogie od wielu lat produkuje się doskonały substytut z chrzanu europejskiego, gorczycy, skrobi i barwników. Dlatego produkt nazywamy chrzanem Wasabi (90% produktów sprzedawanych w Polsce to substytuty!!!). Chrzan Wasabi w proszku jest powszechnie stosowany w sushi barach.
Zalecamy stosować proporcję: 3 łyżki zimnej wody na 5 łyżek proszku wasabi. Po dokładnym wymieszaniu należy powstałą pastę trzymać w szczelnym pojemniku w lodówce, dla zachowania jej aromatu i ostrości.
Składniki: Chrzan, gorczyca, skrobia kukurydziana, wasabi, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), barwniki: tartrazyna, błękit brylantowy.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.