1pxPromocje
Pianka do twarzy nawilżająca 150 ml Eco Laboratorie
Pianka do twarzy nawilżająca 150 ml Eco Laboratorie
13,30 zł 11,70 zł
szt.
Tortilla bezglutenowa 160 g, Schar
Tortilla bezglutenowa 160 g, Schar
12,05 zł 11,20 zł
szt.
Krem do twarzy hialuronowy 45 ml Fito
Krem do twarzy hialuronowy 45 ml Fito
5,50 zł 4,85 zł
szt.
Kasza jęczmienna BIO 1kg Bio Planet
Kasza jęczmienna BIO 1kg Bio Planet
7,99 zł 6,59 zł
szt.
Tortilla ORKISZOWA PIADINA BIO 260 g  La Bio Idea
Tortilla ORKISZOWA PIADINA BIO 260 g La Bio Idea
15,85 zł 13,45 zł
szt.
Mąka pszenna tortowa typ 480 BIO 1 kg Bio Planet
Mąka pszenna tortowa typ 480 BIO 1 kg Bio Planet
8,55 zł 7,45 zł
szt.
Cukier kokosowy palmowy BIO 1 kg Bio Planet
Cukier kokosowy palmowy BIO 1 kg Bio Planet
33,30 zł 28,60 zł
szt.
Migdały mielone (mąka migdałowa) BIO 400g Bio Planet
Migdały mielone (mąka migdałowa) BIO 400g Bio Planet
36,25 zł 31,80 zł
szt.
Len złoty BIO 400g Bio Planet
Len złoty BIO 400g Bio Planet
7,65 zł 6,55 zł
szt.

przelewy24

1pxNowości
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
25,25 zł
szt.
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
16,40 zł 14,65 zł
szt.
Mąka pszenna 00 Saccorosso 25kg Caputo
Mąka pszenna 00 Saccorosso 25kg Caputo
140,00 zł
szt.
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
10,35 zł
szt.
Ryż do paelli Victoria 1kg
Ryż do paelli Victoria 1kg
9,70 zł
szt.

Chleb z błonnikem lnianym - sucha mieszanka bezglutenowa 500g Nominal

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,45 zł 12.45
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Dodatkowo potrzebne
 
475 ml wody, 20 ml oleju, 15 g świeżych drożdży lub 5 g suchych drożdży.
 
 
Składniki
 
odbiałczona skrobia pszenna, mąka jaglana, mąka łubinowa, płatki ziemniaczane, mąka lniana 4%, cukier, sól, zagęstnik - mąka guar, przyprawy chlebowe.
 
 
ALERGENY: łubin.
 
 
Wartość odżywcza w 100g produktu
 
wartość energetyczna: 1375 kJ/ 329 kcal
białko: 6,8 g
węglowodany: 70,0 g - w tym cukry: 3,7 g
tłuszcze: 1,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
błonnik: 8,2 g
sól: 2 g
 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
 

1. Sposób przygotowania (piekarnik)

do miski wlewamy letnią wodę, olej,
rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych
do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem
mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi
olejem dłońmi. Możemy uformo
wać wałeczek, który następnie obtaczamy
w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do
dokładnie pokrytej  tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto
miało możliwość wyrosnąć.
Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy
temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka
chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb
folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

 

2. Sposób przygotowania (wypiekacz)

do foremki wypiekacza nalewamy:
letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę
chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku
- około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno
wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody.
Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży
albo użyć cieplejszej wody.

 

Orientacyjna masa gotowego wypieku ok. 900 g.

 

Wyprodukowano w Czechach

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl