
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(731)
- pieczywo(63)
- mąki(46)
- makarony(84)
- słodycze(119)
- dania gotowe i sosy(54)
- bakalie(16)
- płatki, musli i produkty śniadaniowe(36)
- sypkie - kasze, ryże itp.(19)
- dla dzieci(8)
- napoje roślinne(22)
- soki i napoje(8)
- przekąski słone(37)
- kiśle, budynie, galaretki(40)
- dodatki do potraw(19)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3136)
- kosmetyki(725)
- SMAKI ŚWIĄTECZNE(128)
- dla dzieci i niemowląt(357)
- Produkty z naszego regionu(39)
- produkty słodzące(74)
- miody(44)
- dżemy i konfitury(96)
- mąki(122)
- bakalie(147)
- oliwy i oleje(152)
- masła orzechowe i inne(66)
- napoje roślinne(49)
- soki, napoje i syropy(215)
- makarony(135)
- płatki, musli i otręby(145)
- zboża i ziarna(99)
- strączkowe(51)
- ryże i kasze(79)
- kawy i herbaty(457)
- yerba(9)
- dania gotowe(191)
- pasty kanapkowe i smarowidła(54)
- coś na ząb(673)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(715)
- superfoods i suplementy(325)
- błonniki(23)
- algi, glony i grzyby(26)
- probiotyki(10)
- olejki zapachowe i eteryczne(19)
- produkty dla zwierząt(37)
- środki czystości EKO i nie tylko(68)
- nawozy i preparaty(7)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(51)
- duże opakowania(65)
- POMYSŁ NA PREZENT(154)
- RÓŻNOŚCI(35)
- OKAZJE CENOWE(81)
Nowości
Promocje





Chleb wieloziarnisty Maestro Cereale 300g Schar
Opis
Ciemne, wieloziarniste i oczywiście bezglutenowe pieczywo Maestro Cereale. Wyprodukowane na zakwasie ryżowym. Posiada rustykalny smak oraz wysoką zawartość błonnika.
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, zakwas 12% (mąka ryżowa, woda), skrobia ryżowa, zboża 4,3 % (mąka z prosa 2,6%, mąka z quinoa 1,7%), błonnik jabłkowy, syrop z buraka cukrowego, olej słonecznikowy, syrop ryżowy, płatki sojowe 2,1%, nasiona słonecznika 2,1%, otręby sojowe 1,9%, siemię lniane 1,9%, zagęszczacz: hydroksypropyloc metyloeluloza, płatki z prosa 1,4%,nasiona maku 0,6%, białko sojowe, drożdże, sól morska, miód. Może zawierać łubin. BEZ LAKTOZY
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu:
1042 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: 6,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 40 g w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,85 g
Produkty powiązane
Chleb biały PanBlanco bezglutenowy 250g Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy.
Pan Blanco to chleb biały, skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Produkt odzwierciedla jasne pieczywo klasyczne.
Chleb wiejski Pan Rustico bezglutenowy 250g /Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie, orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Pan Rustico to chleb wiejski, skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Pan Rustico świetnie odzwierciedla klasyczne wiejskie pieczywo.
Chleb gryczany bezglutenowy BIO 250 g Schnitzer

Gryczany, ekologiczny chleb bezglutenowy na naturalnym zakwasie gryczanym.
Chleb wieloziarnisty bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb wieloziarnisty, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb jasny kanapkowy bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb jasny, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb królewski z ziarnami bezglutenowy BIO 250g BALVITEN

Bezglutenowy chleb ziarnami na zakwasie, bez pszenicy, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika
Chleb z pełnego ziarnia bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb z ziaren, bez mleka, jajek oraz drożdży. Odpowiedni dla wegan. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Chleb lniany ze słonecznikiem bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren słonecznika, lnu i sezamu.
Skład: siemię lniane* (62%), słonecznik* (28%), sezam naturalny*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Chleb lniany z kapustą kiszoną bezglutenowy BIO 70g Papagrin

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem kapusty kiszonej.
Mąka na chleb razowy MIX IT DUNKEL BEZGLUTENOWA 1KG - SCHÄR

Schar Rustic Gluten Free Mąka to zdrowa, bogata i wygodna mąka w użyciu. Idealny do zdrowej diety.
Składniki: Mąka lniana (12%), mąka gryczana (8%), skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, błonnik jabłkowy, cukier, otręby grochowe, mąka z nasion guar.
Chleb lniany suszony z cukinią bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem cukinii.
Skład: cukinia* (46%), cebula*, siemię lniane* (12%), pestki dyni*, sezam*, nasiona słonecznika*, kokos*, kminek*, czosnek*, sól morska (*certyfikowane składniki ekolog
Chleb lniany z cebulą i czosnkiem bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstały poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem cebuli i czosnku.
Chleb lniany suszony z pomidorami i bazylią bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Produkt powstał poprzez wymieszanie i wysuszenie ziaren z dodatkiem pomidora i bazylii.
Skład: siemię lniane* (86%), suszone pomidory* (6%), słodka papryka*, bazylia* (2%), szczypiorek*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba BIO 500g Probio

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA
Składniki
Skrobia kukurydziana*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, pestki dyni łuskane*, kminek łamany*, psyllium*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Mix B- Bread Mix.- bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 1kg Schär

Prosta i dobra. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe, bułki oraz bez rezygnacji z dobrego smaku. Nadaje się także do automatów do pieczenia chleba.
- bez glutenu
- bez skrobi pszennej
- bez mleka
- bez jaj
- bez czekolady
- bez soi
Zakwas chlebowy QUINOA w proszku bezglutenowy BIO 20g Bio Vegan

Wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba.
Mieszanka do wypieku chleba 5 ziaren BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

Najprostszy z możliwych chleb bezglutenowy do własnego wypieku - pełen ziaren, smaku i błonnika. Wystarczy wymieszac z wodą i voila!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
3. Mieszać ciasto do wyrobienia
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.
SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,3 g
Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz łubin.
Mieszanka do wypieku chleba Z ŻURAWINĄ bezglutenowa BIO 450 g Popcrop

Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba z dodatkiem żurawiny.
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa BIO 420 g Pięć Przemian

SKŁADNIKI płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

SKŁADNIKI mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej pełnoziarnistej z dodatkiem płatków owsianych i nasion bezglutenowa BIO 600 g Bauck Hof

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.
Chleb biały Maestro Classic 300g/3 Schar

Składniki: skrobia kukurydziana, woda, zakwas 14% (mąka ryżowa, woda), skrobia ryżowa, syrop ryżowy, błonnik jabłkowy, olej słonecznikowy, mąka z prosa 2,7%, białko sojowe, mąka z quinoa 1,8 %, zagęszczacz: hydroksypropylo metyloceluloza, drożdże, sól, miód. Może zawierać śladowe ilości łubinu. BEZ LAKTOZY
Chleb wieloziarnisty Maestro Vital 350g Schar

Wieloziarnisty chleb Maestro na zakwasie z minimalną zawartością drożdży.
Składniki woda , skrobia kukurydziana , zakwas (mąka ryżowa, woda) 14% , mąka ryżowa , ziarenka lnu 5,5% , nasiona słonecznika 5,5% , włókno roślinne (psyllium) , mąka ryżowa pełnoziarnista 3,2% , drożdże , mąka z quinoa 2,5% , olej słonecznikowy , mąka z sorgo 2,2% , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; aromat naturalny , sól jodowana (sól, jodek potasu) , mąka kasztanowa 0,7% , mąka gryczana, mąka brązowy z prosa , substancja zakwaszająca: calcium citrate . Może również zawierać soję, łubin i musztardę.
BEZ LAKTOZY. BEZ PSZENICY.
wartość energetyczna | 1076 / 257 kj/kcal |
---|---|
tłuszcz | 7.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.9 g |
węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 2.9 g |
błonnik | 9.5 g |
białko | 4.6 g |
sól | 1 g |
Chleb razowy Vollkornbrot 250g, Schar

Vollkornbrot to bezglutenowy ciemny chleb pełnoziarnisty (razowy) z ziarnami słonecznika. Chleb razowy zawiera większą ilość jakże cennego błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych od pieczywa jasnego. Idealny do kanapek, a przede wszystkim zdrowy. Produkt wolny od glutenu, pszenicy i laktozy. Produkt bez konserwantów, bez dodatku mleka, jaj i soi.
Chleb wieloziarnisty Pan Multigrano 250g/ Schar

Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Chleb wieloziarnisty , skierowany do osób będących na diecie bezglutenowej. Chleb wieloziarnisty Schar świetnie odzwierciedla klasyczne pieczywo.
Chleb chrupki Fette Croccanti 150g Schar

Pieczywo chrupkie bezglutenowe posiada neutralny smak, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się z dodatkami słonymi, jak i słodkimi. Jest naturalnym substytutem pszennego chleba. Praktycznie pozbawione jest tłuszczu (0,1g na jedną kromkę) dzięki czemu jest niskokaloryczny i pasuje do diet redukcyjnych. Lekkie, chrupkie pieczywo kukurydziano - ryżowe to świetny zamiennik tradycyjnego chleba lub też snack między posiłkowy.
Chleb Pain Campagnard z nasionami 250g, Schar

Chleb Pain Campagnard z nasionami to chleb na zakwasie ryżowym a dzięki mące gryczanej sprawia, że chleb posiada przyjemny zapach i jest jeszcze zdrowszy. Chleb krojony jest na duże kromki, z których możemy przygotować pyszne kanapki.Chleb jest bardzo smaczny i pożywny. W smaku nie odbiega od tradycyjnego pieczywa, dzięki czemu osoby ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi mogą cieszyć się smakiem pysznego pieczywa.
Chleb chrupki ciemny Knusperbrod Dunkel 125g, Schar

Chrupkie pieczywo kukurydziano - ryżowe to świetny zamiennik tradycyjnego chleba lub też snack między posiłkowy. Wersja ciemna wzbogacona została o mąkę teff (20%), mąkę gryczaną (10%) oraz błonnik z grochu. Pieczywo te posiada neutralny smak, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się z dodatkami słonymi, jak i słodkimi. Jest naturalnym substytutem pszennego chleba. Jest niskokaloryczny (0,1g tłuszczu i 18kcal/1 kromkę) i pasuje do diet redukcyjnych.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.