1pxPromocje
Kuzu szare (skrobia z korzenia) BIO 125g Terrasana
Kuzu szare (skrobia z korzenia) BIO 125g Terrasana
28,50 zł 21,30 zł
szt.
Ciasto Brownie bezglutenowe 300 g, CELIKO
Ciasto Brownie bezglutenowe 300 g, CELIKO
4,69 zł 4,40 zł
szt.
Ryż czerwony pełnoziarnisty bio 1kg Bio Planet
Ryż czerwony pełnoziarnisty bio 1kg Bio Planet
20,05 zł 17,25 zł
szt.
Mąka pszenna tortowa typ 480 BIO 1 kg Bio Planet
Mąka pszenna tortowa typ 480 BIO 1 kg Bio Planet
7,83 zł 6,79 zł
szt.
Olej kokosowy VIRGIN BIO 950 ml  BIO PLANETE
Olej kokosowy VIRGIN BIO 950 ml BIO PLANETE
67,60 zł 58,65 zł
szt.
OLEJEK KONOPNY Balans Forte 15 ml Cosma Cannabis
OLEJEK KONOPNY Balans Forte 15 ml Cosma Cannabis
145,00 zł 98,50 zł
szt.
Makaron Fusilli bezglutenowy 250 g Schar
Makaron Fusilli bezglutenowy 250 g Schar
5,70 zł 4,59 zł
szt.

przelewy24

Chleb rustykalny - sucha mieszanka bezglutenowa 500g Nominal

Dostępność: ostatnie sztuki
Cena: 13,60 zł 13.60
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Chleb rustykalny bezglutenowy, sucha mieszanka

 

Składniki Odbiałczona skrobia pszenna, mąka łubinowa, mąka jaglana, skrobia z manioku, płatki ziemniaczane, błonnik (jabłkowy i lniany), cukier, sól, zagęstnik: mąka guar, maltodekstryna, proszek jabłkowy, przyprawy chlebowe.

Zawiera alergen: łubin.

 

Wyprodukowano w Czechach.

 

Dodatkowo potrzebne: 475ml wody, 20ml oleju, 13g drożdży tradycyjnych lub 5g drożdży suchych.

Sposób przygotowania:

1.Piekarnik

Do miski wlewamy letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do dokładnie pokrytej tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć. Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

2. Wypiekacz

Do foremki wypiekacza nalewamy: letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku - około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody. Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży albo użyć cieplejszej wody.

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl