paczka orlen        

1pxPromocje
Olej kokosowy VIRGIN BIO 2,5 L  Bio Planete
Olej kokosowy VIRGIN BIO 2,5 L Bio Planete
154,15 zł 111,60 zł
szt.
Mąka pszenna 00 Pizzeria 25kg Caputo
Mąka pszenna 00 Pizzeria 25kg Caputo
161,50 zł 151,00 zł
szt.
 Bułka tarta 300 g Schar
Bułka tarta 300 g Schar
10,95 zł 10,15 zł
szt.
Herbatniki - Butterkeks 165g (4x41g) Schär
Herbatniki - Butterkeks 165g (4x41g) Schär
7,70 zł 7,20 zł
szt.
Mąka gryczana bezglutenowa 400 g Incola
Mąka gryczana bezglutenowa 400 g Incola
8,40 zł 6,00 zł
szt.
Glony Nori Gold 140g,50ark
Glony Nori Gold 140g,50ark
27,55 zł 25,20 zł
szt.
Maska do włosów orzeźwiająca 250 ml Organic Shop
Maska do włosów orzeźwiająca 250 ml Organic Shop
11,05 zł 8,20 zł
szt.
Żel pod prysznic NOCNA POKUSA 280ml - Organic shop
Żel pod prysznic NOCNA POKUSA 280ml - Organic shop
9,90 zł 7,90 zł
szt.

logo payu

przelewy24

Chleb rustykalny - sucha mieszanka bezglutenowa 500g Nominal

Dostępność: brak towaru
Cena: 13,60 zł 13.60
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Chleb rustykalny bezglutenowy, sucha mieszanka

 

Składniki Odbiałczona skrobia pszenna, mąka łubinowa, mąka jaglana, skrobia z manioku, płatki ziemniaczane, błonnik (jabłkowy i lniany), cukier, sól, zagęstnik: mąka guar, maltodekstryna, proszek jabłkowy, przyprawy chlebowe.

Zawiera alergen: łubin.

 

Wyprodukowano w Czechach.

 

Dodatkowo potrzebne: 475ml wody, 20ml oleju, 13g drożdży tradycyjnych lub 5g drożdży suchych.

Sposób przygotowania:

1.Piekarnik

Do miski wlewamy letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do dokładnie pokrytej tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć. Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

2. Wypiekacz

Do foremki wypiekacza nalewamy: letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku - około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody. Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży albo użyć cieplejszej wody.

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl