1pxPromocje
Herbatniki - Butterkeks 165g (4x41g) Schär
Herbatniki - Butterkeks 165g (4x41g) Schär
7,45 zł 7,05 zł
szt.
Graviola Guanabana - 90 kaps Yango
Graviola Guanabana - 90 kaps Yango
36,30 zł 31,15 zł
szt.
Orzechy brazylijskie BIO 350 g Bio Planet
Orzechy brazylijskie BIO 350 g Bio Planet
42,90 zł 36,90 zł
szt.
Choleo PRO™ - 30 kaps Yango
Choleo PRO™ - 30 kaps Yango
86,20 zł 76,95 zł
szt.
Kurkumina 95™ - 60 kaps. Yango
Kurkumina 95™ - 60 kaps. Yango
87,70 zł 75,50 zł
szt.
Sezam biały niełuskany BIO 1 kg Bio Planet
Sezam biały niełuskany BIO 1 kg Bio Planet
23,70 zł 17,60 zł
szt.
Kaszka orkiszowa 300g Nominal
Kaszka orkiszowa 300g Nominal
9,50 zł 8,95 zł
szt.
 Rodzynki sułtanki bezglutenowe BIO 400g Bio Planet
Rodzynki sułtanki bezglutenowe BIO 400g Bio Planet
11,05 zł 9,10 zł
szt.
Beta-karoten - 90 kaps Yango
Beta-karoten - 90 kaps Yango
37,80 zł 33,75 zł
szt.

przelewy24

1pxNowości
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
25,25 zł
szt.
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
16,40 zł 14,65 zł
szt.
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
10,35 zł
szt.
Ryż do paelli Victoria 1kg
Ryż do paelli Victoria 1kg
9,70 zł
szt.
Ryż Do Risotto ARBORIO Riso Toro 1kg
Ryż Do Risotto ARBORIO Riso Toro 1kg
11,60 zł
szt.

Chleb rustykalny - sucha mieszanka bezglutenowa 500g Nominal

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,45 zł 12.45
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Chleb rustykalny bezglutenowy, sucha mieszanka

 

Składniki Odbiałczona skrobia pszenna, mąka łubinowa, mąka jaglana, skrobia z manioku, płatki ziemniaczane, błonnik (jabłkowy i lniany), cukier, sól, zagęstnik: mąka guar, maltodekstryna, proszek jabłkowy, przyprawy chlebowe.

Zawiera alergen: łubin.

 

Wyprodukowano w Czechach.

 

Dodatkowo potrzebne: 475ml wody, 20ml oleju, 13g drożdży tradycyjnych lub 5g drożdży suchych.

Sposób przygotowania:

1.Piekarnik

Do miski wlewamy letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do dokładnie pokrytej tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć. Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

2. Wypiekacz

Do foremki wypiekacza nalewamy: letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku - około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody. Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży albo użyć cieplejszej wody.

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl