Chleb razowy Vollkornbrot 250g, Schar
Opis
Vollkornbrot to bezglutenowy ciemny chleb pełnoziarnisty (razowy) z ziarnami słonecznika. Chleb razowy zawiera większą ilość jakże cennego błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych od pieczywa jasnego. Idealny do kanapek, a przede wszystkim zdrowy. Produkt wolny od glutenu, pszenicy i laktozy. Produkt bez konserwantów, bez dodatku mleka, jaj i soi.
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista 34%, woda, mąka pełnoziarnista z prosa 8%, maka pełnoziarnista gryczana 7%, ziarno słonecznika 7%, otręby z łubinu, mąka z łubinu, substancja zagęszczająca: guma guar, syrop buraczany, sól, syrop karmelowy, drożdże.
Wartość odżywcza dla 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 977kJ /233kcal
- białko: 7,0g
- węglowodany: 31,0g (w tym cukry: 2,0g)
- tłuszcz: 7,0g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g)
- błonnik pokarmowy: 9,0g
- sól: 0,83g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.