Chleb kukurydziany z ziarnami słonecznika bezglutenowy BIO 500 g Schnitzer

Opis
Smaczny i delikatny chleb kukurydziany z ziarnami słonecznika - należy podawać po podgrzaniu w piekarniku lub tosterze.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Po rozpakowaniu włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut lub pojedyncze kromki opiekać w tosterze.
SKŁADNIKI woda, skrobia kukurydziana* (30%), naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), ziarna słonecznika* (6%), mąka ryżowa*, mąka kukurydziana* (3%), olej słonecznikowy*, dekstroza*, łuski płesznika*, białko grochowe, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże*, substancja zagęszczająca: guma guar*, ksantan, przyprawy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 871/207
Tłuszcz: 5,8 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g
Węglowodany: 31,4 g w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 1,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać sezam, soję, łubin i jaja
Bez dodatku: glutenu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.