Chleb esseński orkiszowy BIO 400g Terrasana
Opis
Chleb esseński zwany również chlebem Ezechiela posiada bardzo wysoką wartość odżywczą dzięki specjalnemu procesowi wyrobu. Najpierw najlepsze ziarna ekologicznego orkiszu są moczone w czystej, filtrowanej wodzie w ściśle kontrolowanych warunkach. Następnie ziarna zaczynają kiełkować. Kiełkowanie zboża jest naturalnym procesem, który ułatwia trawienie i zwiększa wartość odżywczą żywności. Po pełnym skiełkowaniu następuje zmielenie i formowanie w bochenki.
Bochenki są wolno i łagodnie pieczone w niskiej temperaturze - dzięki temu zachowane są wszystkie odżywcze wartości żywności - białka, naturalne enzymy zawarte w roślinach, witaminy i minerały. Po procesie powolnego pieczenia bochenki są pakowane w specjalne opakowania, pozwalające dłużej zachować świeżość.
Kiełki orkiszu, z których powstaje chleb esseński orkiszowy, zawierają w swoim składzie dużo białka, witaminy z grupy B, potas, fosfor, magnez oraz żelazo.
Ekologiczny chleb esseński orkiszowy nie zawiera dodatku drożdży, tłuszczu, soli, jajek, substancji słodzących, mąki i produktów mlecznych.
SKŁADNIKI skiełkowany orkisz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODZYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 227 kcal / 963 kJ
Tłuszcz - 2,00 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 42,60 g w tym cukry - 0 g
Białko - 9,70 g
Sól - 0 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.