Chińskie grzyby białe śnieżne smardz 100 g AEF
Opis
Grzyb występujący pod wieloma nazwami mi. również trzęsak morszczynowaty, srebrne ucho, biała meduza. Właściwie nie ma smaku i aromatu. Ale chłonie smak i zapach z potrawy do jakiej go dodamy. Ma przyjemną, jędrną i chrupiącą konsystencję. W Chinach podaje się go na specjalne okazje. W Tajlandii dodaje się go do sałatek. Stosowany jest także w chińskiej medycynie a także w dermatologii jako zamiennik kwasu hialuronowego. Doskonały dodatek do sałatek, zup, sosów, wszelkiego rodzaju dań z makaronem oraz potraw przygotowanych na woku.
Przed użyciem namoczyć ok. 60 min. Uwaga - jeszcze zwiększy swoją objętość.
Składniki: grzyb biały suszony. Nie czyszczone, zanieczyszczenia nie wykluczone. po namoczeniu wypłukać
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1092 kJ / 261 kcal
Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 67 g w tym cukry: 0 g
Białko: 10 g
Sól: 0 g
Waga: 100 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.