Camu camu sproszkowane BIO 150g Bio Planet
Opis
Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, pochodzące z wilgotnych lasów amazońskich, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Ze względu na wysoką wartość odżywczą, zyskują coraz większą popularność.
Najważniejszą właściwością owoców camu-camu jest bardzo wysoka zawartość witaminy C, która mieści się w granicach od 9 do 50 g/kg masy świeżego owocu. Jest to zawartość nawet 50-krotnie większa w porównaniu do pomarańczy. Zawiera również wiele składników mineralnych i aminokwasów pomagających w absorpcji witaminy C.
Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru.
Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, lodów, sałatek, jogurtów i innych deserów.
SKŁADNIKI camu camu sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE SPOŻYCIE ok. 2 g dziennie (połowa małej łyżeczki)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 52 g w tym cukry - 3,7 g
Błonnik - 26 g
Białko - 7,2 g
Sól - 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Jesteś zainteresowany większą ilością tego produktu?
Daj nam znać w uwagach, możemy go ściągnąć w ciągu 2 dni roboczych.