Budyń truskawkowy bezglutenowy BIO 40g Amylon

Opis
Budyń truskawkowy BIO jest wyjątkowym okazem wśród budyniów. Bez cukru, bez glutenu, bez chemii, ekologiczny i z suszonymi owocami w środku - aż 8% składu to suszone truskawki.
Jest to budyń bezglutenowy, a zatem mogą go jeść osoby chore na celiakię i nadwrażliwe na gluten, bo zamiast skrobii pszennej wykorzystano skrobię kukurydzianą.
Sposób przygotowania: Z 1/2 litra zimnego mleka odlej pół szklanki. Do pozostałego mleka dodaj 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostaw do zagotowania. Możesz też przygotować budyń ksylitolowy albo budyń steviowy dla cukrzyków i osób na diecie, wystarczy zamiast cukru dodać ksylitol lub inny słodzik. Do 1/2 szklanki mleka wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.
Skład: skrobia kukurydziana BIO, suszone truskawki BIO (min. 8%), sproszkowany burak czerwony BIO.