fb

Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bez glutenu) BIO 40g Amylon

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,40 zł 3.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Pyszny budyń ryżowy z jabłkami i cynamonem to doskonała propozycja dla zmarzniętych po jesiennych spacerach. Aromatyczny i sycący może stanowić samodzielną przekąskę lub składnik większego deseru.

Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

Sposób przygotowania: 

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. 

SKŁADNIKI skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal

Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

Węglowodany: 85 g w tym cukry: 1,7 g

Białko: 0,8 g

Sól: 0,0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl