Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bez glutenu) BIO 40g Amylon

Opis
Pyszny budyń ryżowy z jabłkami i cynamonem to doskonała propozycja dla zmarzniętych po jesiennych spacerach. Aromatyczny i sycący może stanowić samodzielną przekąskę lub składnik większego deseru.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
SKŁADNIKI skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 85 g w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.