Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią bezglutenowy BIO 40 g Amylon

Opis
Delikatny pudding ryżowy o ciekawym smaku bananowym to świetna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, które dopadnie ochota na coś słodkiego.
Produkt bezglutenowy.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
SKŁADNIKI Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g w tym cukry: 8,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g