Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast BIO 500g Probio






Opis
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CIAST
Składniki: Cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*,skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty, proszek do pieczenia*(skrobia kukurydziana*,substancje spulchniające [wodorowinian potasu,wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Informacja dla alergików: Możliwa obecność nasion sezamu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Sposób przygotowania: 500 g mieszanki połączyć z 250 ml mleka lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Do ciasta można dodać orzechy, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek muffinek. Piec 35 - 40 min. w temperaturze 170 °C
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1512 kJ/361 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 26 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g