przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba BIO 500g Probio

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,60 zł 11.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA

Składniki

Skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* 

 * składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001

Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE

Informacja dla alergików: Możliwa obecność nasion sezamu.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

 

Sposób przygotowania: Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki. 

Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal

Tłuszcz: 5,6 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g

Węglowodany: 66 g

- w tym cukry: 6,0 g

Blonnik: 6,0 g

Białko: 7,2 g

Sól: 2,5 g

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl