Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba BIO 500g Probio
Opis
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA
Składniki
Skrobia kukurydziana*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, pestki dyni łuskane*, kminek łamany*, psyllium*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Informacja dla alergików: Możliwa obecność nasion sezamu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Sposób przygotowania: Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
- w tym cukry: 0,8g
Blonnik: 6,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.