Babka jajowata łupiny 150 g Intenson
Opis
Może być spożywana z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można stosować jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu dziennie. Babka jajowata zawiera duże ilości błonnik, który wspomaga codzienna pracę układu pokarmowego, zwiększając przy tym uczucie sytości.
SKŁADNIKI PRODUKTU 100% babka jajowata łupina
SPOSÓB UŻYCIA Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 1 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 733
kcal 183
Tłuszcz <0,5 g
Kwasy <0,1 g
Węglowodany 0,9 g
Cukry 0,6 g
Białko 1,1 g
Sól 0,05 g
Błonnik 86 g