Algi morskie suszone WAKAME BIO 25 g Porto Muinos
Opis
Wakame to odmiana wodorostów należąca do grupy brunatnic. Glony wakame rosną w wodzie do głębokości sześciu metrów.
Algi te mają kolor oliwkowy, występują w kształcie cienkich, skręconych pasm.
Wakame charakteryzują się lekko słodkim smakiem. Dużą popularnością cieszą się w Japonii, gdzie stosowane są jako dodatek do sałatek, zup lub przystawek.
Są mięsiste i delikatnie chrupiące po przygotowaniu.
SKŁADNIKI algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do czternastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 15-20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 304,9 kcal / 1277,1 kJ;
Tłuszcz: 2,7 g; W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 38,0 g;
Białko: 16,8 g;
Sól: 3,5 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.